fredag 30 september 2011

Några testfoto!

Nu blommar Aconitum carmichaelii (oktoberstormhatt) som finast:) En fin färgklick i rabatterna som nu börjar att bli gulare/brunare allt eftersom veckorna går. Humlorna jobbar på in i det sista:) Gick en runda med kameran och macroobjektivet, typiskt mig att vänta till sommaren är över innan jag prövar att ta fina närbilder på blommorna:) Nåväl, det är några som kämpar på ännu så några bilder blev det;)


Sanguisorba obtusa (rosenpimpinell) blommar fortfarande fast denna ensamma blomma var inte lätt att fotografera då vinden svajade den hit och dit. Tur att jag hade stativet till kameran:)
Här är Physostegia virginiana variegata (varigerad drakmynta) Tycker att den är som ett konstverk i form och färg, kolla den vita "läppen" med prickar på den ser man bara om man tittar riktigt noga annars ser den mest bara rosa ut. Nu sjunger de på sista versen och de börjar se lite bedagade ut.
Lavendeln har också en och annan blomma kvar:)

6 kommentarer:

 1. Nu är det inte mycket kvar som blommar hos mig. Du har ju fortfarande några lite speciella blommor att njuta av! Även om det är varmt, så är det väl höst. I morgon är det ju 1 oktober.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 2. Jättefina bilder! på jättefina blommor :) Ja, det är ju så att övning ger färdighet när det gäller kameran men det är fördelen med digitala bilder - de som man inte är nöjda med, raderas och så ut igen :)

  Va - en Lavendel som blommar! Den får du lukta lite extra på :)
  Ha en skön helg, kram ♥

  SvaraRadera
 3. så kul att ha ett makro, ligger just nu på önskelistan:) så fina kort det blir av den.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 4. Ahaa! Du testar ditt nya macro! Men så fint det blev! Oktoberstormhatten fattar jag inte varför jag inte har - inte hade Botaniskan den heller i sina vagnar i torsdags!/Anja

  SvaraRadera
 5. Oktoberstormhatten ( gissar att det är den jag har, för den blommar nu ) har aldrig varit så fin som i år.
  Macro är väldigt roligt att fotografera med.

  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera