fredag 9 september 2011

Gruset på plats!

Dagens väder har varit till belåtenhet;)) vi har kunnat fortsätta med vårt projekt med att drännera och fixa till stigen upp till jordkällaren/berget. Det var tungt för Göran för det är brantare än det ser ut på bilden och skottkärran grävde ner sig i både grus och lera.


Här är allt grus utkört och nu återstår att se om det ligger kvar efter vintern:) Det är som sagt rätt brant så kanske får vi göra om till våren genom att gräva ner någon typ av trappsteg med jämna mellanrum som håller kvar gruset.
Så här ser det ut nerifrån, stenplattorna i nederkant är bara ett provisorium för att hålla gruset på plats tills vi fortsätter med grusgången genom gräsmattan vid päronträdet. I morgon ska STA BoD ha växtmarknad i Uddevalla utanför Nisses växter:) Det blir trevligt, men det blir inget gjort här hemma i morgon och på söndag jobbar Göran. Hoppas att vädret håller i sig i nästa vecka så att vi kan fortsätta att slå ner pålar vid dammen:) Förstår inte att vi ALLTID ska ha flera projekt på gång samtidigt:)) Ha en trevlig helg alla!!

6 kommentarer:

 1. Det blev ju jättefint! Kan rekommendera trappor av typ åsnestig som jag skrev om i slutet av juli. Sedan Johan byggde den har det ösregnat ett par gånger och gruset har snällt stannat kvar!
  Önskar dig en trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 2. Jo Laila det är faktiskt "din" stig jag har i åtanke:)) Får se hur det avlöper det hela:)

  SvaraRadera
 3. Oj oj hur stor tomt har ni?
  Flitiga som myror är ni allafall.
  Fint blir det.
  Kul att pärontet smakade gott.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Snyggt blir det i alla fall!

  Ni får göra som jag när det gäller projekt, ett under tre år :-) Så mycket lugnare :-) :-) :-)

  Hoppas ni får det kul på växtmarknaden!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Har inte kommit in på datan på några dagar så nu fick jag läsa ifatt. Ser brant ut så det kan nog vara bra med några trappsteg.//Britt

  SvaraRadera
 6. Ååh vad snyggt det blev! Vilken skillnad, nu ser det ju verkligen ut som om man vill gå upp på berget! Ja jösses vad grus han måste ha kört!

  SvaraRadera