söndag 11 september 2011

Gårdagen och dagens nya plantor:)

Efter växtmarknaden igår gick vi in på Nisses växter för vi skulle ha något som kunde ersätta vår hängkaragan som ju "gått ut" samt att vi behövde en hel del bambukäppar och andra grövre käppar/stolpar att staga upp träd som vi planterat:) Vi fastnade för detta lilla toppympade träd, det är en hängfjäderkaragan (Caragana arborescens 'Walker') Det blir alltså aldrig högre än det är nu men det blir grövre:)






Tyckte att det såg så skirt och fint ut.
Den här hittade Göran en purpurklockrosling (Menziesia cilicalyx v.purpurea) den passar bra i surjordrabatten tillsammans med rhoddar:) 2 klematisar blev det också en C. tex. 'Princess Diana' som "gått ut" och när vi letade efter den hittade vi en annan som vi tyckte såg fin ut:) Det var C.'Swedish Bells' en inte så högväxande och som tillhör integrifoliasläktet.
På växtmarknaden hittade Göran två rhododendronkorsningar/fröplantor som han "behövde";) och................
.......... hittade den här urläckra Heliopsis 'Sunburst Variegata' (Höstöga)
Just det - Den här söta lilla igelkotten fick följa med oss hem från Nisses också:) Satte ner honom i rabatten men vi får se om det blir hans nya hem eller om vi flyttar på honom senare.
För ett tag sedan beställde jag tre nya Clematisar från Westphal i Tyskland:) Vi var två om beställningen så vi delade på frakten. Idag mötte jag upp Lotta som mottagit paketen och nu är jag stolt ägare till C. viorna 'Elf', C. int.x tex.'Lord Herschell' och C. texensis 'Duchess of Albany':) Alla tre har jag tänkt att plantera så att de kan klättra runt päronträstubben:) De kommer väldigt fint och proffsigt paketerade.
Skicket på plantorna kan man inte klaga på, riktigt fina exemplar.

6 kommentarer:

 1. Storköp idag :) Mycket fint fick ni köpt, det är lätt att handla nytt och ni som har stor yta, kan ju plantera massor! Finns inte princess Diana mer?! Den står på min önskelista!! Har sett den hos Anja och blivit förälskad iden - kanske på nätet?

  Jag var en sväng på blomsterlandet och höll i ett par krukor men ställde tillbaka dem - för att få planterat nytt måste jag gräva nytt och det har jag inte tid för nu i höst.

  Ha det gott, kramen ♥

  SvaraRadera
 2. Grattis till härliga köp! Trädet ser jättefint ut. Vad sugen jag blev på att åka till Nisses:)).
  Maria

  SvaraRadera
 3. Lotta: uttryckte mig nog lite tokigt;) Jag menade att vår 'Princess Diana' gått ut och att vi köpte en ny:)
  Maria: Kan verkligen rekommendera ett besök:)

  SvaraRadera
 4. Härliga inköp. Finns det någon sida på nätet till firman i Tyskland?//Britt

  SvaraRadera
 5. Har samma fråga som Britt. Plantorna ser ju väldigt fina ut och vi ska plantera fler klematis nästa år.
  Höstöga var också imponerande! Lycka till med alla härliga nyförvärv!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 6. Britt och Laila kolla deras hemsida http://www.clematis-westphal.de/ De har riktigt fina Clematis;)

  SvaraRadera