tisdag 27 september 2011

Rensning!

Uppe i berget bakom oss har vi alltså en naturlig damm, det är som jag skrivit förut därför vi gjort vårt stora krondike som delar av tomten och samlar upp allt vatten som rinner ner för berget när det regnar mycket och dammen svämmar över. Det finns ett naturligt "dike" eller vad man ska kalla det för som vattnet brukar rinna i men nu har det efter alla år fyllts på med mossa, löv och annat som bildat stora "ruggar" av gräs och annat. Detta har gjort att det rinner lite sakta i detta dike och att vattnet nu börjar ta sig lite andra vägar ner för berget:( I dag tyckte Göran att det kunde vara bra att börja rensa där;) Nu - efter allt regnande är det relativt lätt att få bort det, det är som att rulla av en heltäckningsmatta:) En del grävning blir det också men det går rätt så bra:) Geggigt är det dock så det förslår. Här i detta dike ska vi bygga vår spång/trappa upp till dammen men det blir inte förrän nästa år (om vi hinner) Det är alltså gräset bakom Göran som ska bort:)
Så här ser det ut uppifrån och nu har vi fått bort så pass mycket att vattnet nu rinner dit det ska:)
Det som vi gräver upp lägger vi som "fylle" i nya rabatten runt päronträdet:) Snart ska här fyllas på med grus i mittgången också:)

2 kommentarer:

  1. Hej, hej Monne!
    Det är stora projekt på G hos er! Att ha en naturlig damm på tomten låter som rena lottovinsten! Det kommer att bli så himla fint hos er och det måste jag nog få komma å titta på nästa år!/Anja

    SvaraRadera
  2. Vilken dröm att ha en naturlig damm på tomten:) Mycket jobb att hålla den i ordning men ni (Göran) verkar alltid hålla på med stora jobb :))
    Önskar sååå att jag fick möjlighet att besöka er.

    SvaraRadera