tisdag 13 september 2011

I regnet och blåsten!

När rådjuren betade av alla knoppar i somras på min fuchsia arborescens (Syrenfuchsia) så missade de tydligen ett par för nu börjar de att blomma;)) Synd att denna arten är så senblommande, ja så HÄR sen brukar den ju inte vara men den blommar ju betydligt senare än andra och den vill ha mycket sol och värme. Detta är en fantastisk vacker fuchsia med sina röda stammar, friskt grönt bladverk och sina blommor som påminner om syrenklasar (där av namnet) Den är starkväxande och kan bli rätt stor på en säsong.
Den här tar jag dock sällan sticklingar av eftersom den inte blommar i maj/juni som de andra, jag säljer ju mest av mina sticklingar vid den tiden och då vill "kunderna" att de blommar. Lite synd men så är det. Tog dock några i år då jag hade "beställningar".


Här har ju regnat en del hos oss den sista tiden och med Katja på besök har det ju inte blivit mindre:) Tack o lov att vi har vårt dike för nu rinner/forsar det rejält.
Inför Katjas ankomst ställde vi ihop en del av fuchsiorna på altanen in mot väggen och det ser rätt läckert ut fast det blir en riktig röra av alla färger:) Många fuchsior har jag redan ställt uppe vid stallet på ett bord mot väggen för att de skulle torka ut lite i krukorna innan jag sätter in dem för vinterförvaring. De står ju lite under ett takutsprång men med de här vindarna blåser nog regnet på dem ändå:)
Silveraxet 'Brunette' blommar som vackrast nu, synd att vädret inte lockar att vara ute för det doftar så ljuvligt:)
Såg att min nya Echinacea 'Tangerine Dream' har slagit ut, fantastiskt med tanke på att det inte varit många soldagar sedan jag planterade den:) Tycker att färgen är superläcker.
Titta vad allt regnande och blåst gjort med den stackars fläckflockeln:( Den tar ju inte skada men det ser ju inte kul ut precis:(

7 kommentarer:

 1. Usch och fyj så vädret är. Men, det ser säkert riktigt härligt ut med fuchsiorna på altanen. Att de har lite olika färger tror jag bara höjer attraktionsvärdet;)))!Flockeln har jag lyckligtvis så att de inte ramlar.
  Monne, nu är jag så jävulusiskt trött på detta eviga regnande. Kan inte DU försöka göra någor åt saken? Jag har försökt men 'DE' lyssnar inte på mig./Anja

  SvaraRadera
 2. Anja: Jag försöker och försöker men det är ingen som lyssnar på mig heller;(

  SvaraRadera
 3. Silveraxet är så fint. Det blommar här också men jag håller med inte ser jag det mycket, vill inte vara ute i ruskvädret.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Vilken totalt överdådig trappa du fick! Jag gillar verkligen när det är en sån blandning av färger så man nästan blir snurrig i huvudet. Det gäller att samla ihop intrycken för den långa och gråa säsongen som väntar.

  SvaraRadera
 5. Tittade på brunette men tyckte det var lite för dyrt. Så det får stå kvar på vill ha listan ett tag till//Britt

  SvaraRadera
 6. Hej där ute i regnet dú blåser väl inte bort?
  Tycker det är fint när man samlar ihop allt på ett ställe.
  Bra med ett dike smart drag av er. Min tomt sluttar mycket så det rinner bara ut liksom.
  Fast idag var det pölar i trädgårdslandet
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Syrenfuchsia - nyhet för mig - jättefin. Blåsten har inte varit nådig, en del av min rosenflockel har faktiskt brutits av vid basen. Kanske går jag ut en sväng i växthuset för där är åtminstone lä!
  Allt gott
  Eva

  SvaraRadera