lördag 3 september 2011

Ris och stockar!

Idag har vi hållit på att få bort alla grenar och stockar från detta gamla träd som vi /Göran sågade ner i går. Det var en sälj som var rätt gammal och alldeles murken inuti. Det såg vi när en stor gren föll av för några år sedan. Den ena grenen lutade också betänkligt rakt över rabatten med rhododendron till vår stora förskräckelse speciellt Görans:) Så nu åkte den ner. Lite synd med tanke på att den bildade ett "tak" på väg upp mot jordkällaren men men inte mycket att göra åt. Vi ska se om det går att plantera ett annat träd men det är mest berg där, hur säljen kunnat växa där vet då katten.
Det var alltså detta vi skulle ha ecopluggen till som jag skrev om igår;) Vill inte att stubben ska skjuta rotskott så nu är det pluggat:)
Det var en hel del att ta hand om men som tur är har jag en stark man och son som åckså hjälpte till ett tag:) Eftersom det rinner mycket vatten från berget vid regn så var vi tvungna att gräva ett dränneringsdike tvärs över stigen och lägga ut dränneringsrör som leddes ut i diket. Ni ser här hur vi börjat att gräva lite.
Så här såg det ut uppifrån.
Så här blev dränneringsdiket med slang och grus och med stenar överst:) Nu är det bara resten kvar, vilket innebär markduk på gången och grus:)
Insåg nu att jag lagt in samma bild två gånger;) Får skylla på att jag börjar bli gammal:))

3 kommentarer:

 1. Oj förstår Göran om han var rädd om sin roddisar:)men det blir mycket jobb efter..
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 2. Tror det blir jättebra, roligare träd än sälg finns ju ;-) Och bra att ni fick till dräneringsdiket så snabbt, det går undan när ni gör något må jag säga! Har själv spenderat en heldag i trädgården idag för första gången på länge, för nu börjar äntligen fingern bli bra. Tjoho!

  SvaraRadera
 3. Tungt jobb det där! Tog ju ned en betydligt mindre sälg nu under semestern och var helt slut efteråt :-) :-)

  Jag planterade ju mina nya rhododendron och det första Orvar gör är att lägga sig på en :-) :-) :-) Tycker ju inte att de var såp små men uppenbarligen såg han den inte :-)

  Tog sticklingar men vet inte om det kommer att funka såpass här sent på året. Bara till att hålla tummarna.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera