måndag 5 september 2011

Nytt dike!

Man måste ju säga att det är antingen eller, vädret alltså:) I går var det otroligt varmt, soligt och kvavt och i dag regnar det. Det är inte lite heller så vi tänkte att vi skulle se hur vårt dränneringsdike som vi gjorde på väg upp till jordkällaren fungerade. Vilken TUR att vi gjorde det för du milde vad det forsade! Har ju alltid trott att vattnet kom från berget och dammen uppe i berget och det gjorde det ju också MEN det kom ännu mer från jordkällaren! jordkällaren ligger ju i en "dal" och allt vattnet som kommer där rinner alltså ner på vår stig:( Tur var ju att vi upptäckte detta innan vi la matta och grus på ovansidan dränneringsdiket. Nu grävde Göran ett nytt dränneringsdike från jordkällaren ner mot det stora diket, jag stod och tittade på under ett paraply:)) Det blev jättebra, nästan inget vatten alls kommer nu rinnandes nerför stigen så nu kanske det blir bättre i trädgården också:)) Här står jag på berget där vi ska göra en trappa så småningom upp till naturdammen och Henriks hus.
Om ni klickar upp bilderna så syns det tydligt hur det rinner i diket:)
Igår planterade jag en Physocarpus opulifolius 'Coppertina' bredvid stubben där säljen stod. Det kan nog bli bra med något annat där som i alla fall blir 2-3 meter hög:)

2 kommentarer:

  1. Tur att ni han se vart vattnet tog sin väg//Britt

    SvaraRadera
  2. Berg och vatten är inte lätt. tur att ni upptäckte det i tid. Vi har också berg på tomten. Sluttar ner mot husets baksida. Vi har nu dränerat och hoppas att vi har lett bort vattnet åt rätt håll!
    Ser att du har en mörkbladig silverax. Dom är fina! Har ett stort exemplar själv:) Funderar på att dela den nu i höst.
    Ha det gott!

    SvaraRadera