onsdag 7 september 2011

Höst eller?

Det verkar som om hösten har gjort sitt intåg redan, i alla fall om man räknar in det som man brukar säga är signifikativt för årstiden. Då tänker jag på regn, blåst, gula och virvlande löv och kyliga vindar. Allt detta har vi ju redan så alltså måste hösten redan vara här- eller? Det är riktigt ruggigt väder ute så det skulle vara mysigt att tända en brasa men jag får vänta tills vår nya braskamin anländer:)) Tända ljus kan jag ju i alla fall göra för mysfaktorns skull. För visst är det mysigt att krypa upp i soffan med en god bok eller att sätta sig med älsklingen framför tv:n och mysa medan höststormarna viner utanför:)) Fast jag hade ju inte velat ha höst riktigt ännu, och något mysande i soffan blir det inte heller eftersom Göran jobbar natt och strax går till jobbet;( Nåja, ännu kan det ju bli brittsommar - vi får hoppas på det;) Hoppet är nog dessvärre ute för det här trädet:) Det är en hängkaragan som jag köpte för över 20 år sedan och det har varit så fint alltid men nu har det helt plötsligt blivit alldeles gulbrunt och lutar betänkligt:( Tror att det nu har givit efter för den barksplitt som den drabbats av. Nu får vi se vad vi ska hitta på för något annat där istället.
Nu vid åtta på kvällen är det en underlig dager ute, solen liksom punktmarkerar vissa ställen för några minuter samtidigt som himlen är blåsvart och vinden.....................
.............rätt som det är tar tag i både hängbjörken och andra träd och buskars grenar. I morgon är en annan dag och jag hoppas att den dagen blir regn och vindfri;)

2 kommentarer:

  1. Synd på karaganen! Här har vi haft en solig eftermiddag, tror att vi genomgående haft bäst väder i Sverige i år. Lagom mycket regn mest om nätterna och massor av soldagar. Lider verkligen med er som inte har varit så lyckligt lottade!
    Ha det så gottdet går!/Laila

    SvaraRadera
  2. Oj synd på den karaganen, men vilket underbart kort med den solbelysta trädet.Vi har haft hyfsat väder på förmiddagen så jag hann en tur i bärskogen iallafall.
    Ha det gott!!

    SvaraRadera