fredag 16 september 2011

Ratas av fåglarna!

Nu är pärlrönnen (Sorbus koehneana) översållad av vita bär, den här busken har jag sått från frö för några år sedan:) pärlrönnen blir ca två - tre meter hög och kan bli ungefär lika bred men jag klipper ur vår en del och nu ska jag börja att försöka att stamma upp den lite så att den mer blir som ett litet träd:) På våren blommar den så fint med vita blommor och den är så fin med sina lite hängande grenar. Men det är väl mest nu på hösten som den verkligen är till sin fördel med de vita bären (som ser ut som pärlor) Senare när den får sina sprakande höstfärger lyser det vita bären ännu mer, fåglarna verkar inte förtjust i dem så de får hänga kvar långt fram i
vinter. Har plockat av några bär som jag kan så lite senare:)

5 kommentarer:

 1. En frösådd pärlrönn, det var inte dåligt! Kan tänka mig hur fin den blir i höstfärger!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Wow,verkligen en lyckad frösådd då. Hemma höll det på att bli frösådd i hela köket igår. Jag satt som bäst med miljontals Vallmofrö när en av katterna hoppade upp på bordet och tyckte han skulle hjälpa till. Det var i sista sekund jag fångade in burken med fröer. Annars hade jag fått tömma dammsugspåsen ute någonstans för att få glädje av fröerna ändå;)

  SvaraRadera
 3. Min som jag sådde för sex år sedan kämpar tappert med att överleva här :-) Den fryser ned hårt varje år men blir trots allt lite högre ändå. Några bär lär jag inte få se de närmaste åren är jag rädd :-) :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Den är så vacker med sina vita bär. Har precis som du börjat stamma upp dem vi har på landet.
  Fortsatt trevlig söndag
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Jag blir så impad av dig och dina gröna fingrar//Britt

  SvaraRadera