fredag 2 juli 2010

Årets Tyskland-Danmarkresa!

Igår blev det en heldag med inköp av både det ena och det andra;) Vi startade hemifrån Görans mamma klockan 04.00 och när klockan var 09.00 satt vi på färjan mellan Rödby och Puttgarden. Efter att ha handlat det vi skulle på Border shop var vi tillbaka i Danmark redan kl. 12.30, efter att ha tillbringat överresan uppe på soldäck. Färden gick vidare mot Kirstens Stauder strax utanför Naestved. Vi gick runt där en stund och plockade till oss några olika Hostor och Hemerocallis. Det var nästan olidligt varmt ett tag så det var nästan skönt att få sitta i bilen med AC:n på när vi åkte vidare:)
Här har Göran fått plocka fram plånboken;) Kirsten själv räknar ut vad vi ska betala.
Efter detta besöket for vi vidare mot Greve som ligger lite söder om Köpenhamn och där var vi först inne på Anchers Havecenter och där blev det ytterligare lite växter.
Här börjar det att bli liite komplicerat att få in de höga växterna utan att bryta av dem:)) men allting går bara man vill så:)) Stackars Ulla-Britt hade inte mycket utrymme att sitta på, men hon klagade inte för hon handlade ju hon med:)
Efter Anchers så blev det Planteriget som ligger bara ett stenkast därifrån. Det blev nog något därifrån också tror jag:)
Sedan blev det tillbaka till Helsingör och färjan. Vi hade haft en enastående tur med färjorna det var mer eller mindre bara att köra ombord varje gång. Sedan var det raka spåret hem med ett kaffestopp på vägen och vi 22-tiden var vi hemma igen. Totalt slut av shopping, värme och bilkörning men det är en resa som vi gör varje år och det är såå roligt:)) Detta är vad vi fick med oss hem (det är det som står på bordet i framkant till vänster om vattenkannan) då hade Ulla-Britt plockat ur sina växter hos sig:) Nu ska det ut och kollas var de ska grävas ner.

11 kommentarer:

 1. Mysigt (men jobbig) resa och roligt att shoppa loss med växter! Ser spännande ut på bilden :) Då har ni att göra i helgen, att planera och plantera - ha så kul :) Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig resa du varit ute på! Min man är inte så värst intresserad av att åka någonstans och titta på växter, men jag ska försöka lura med honom på några rundor i sommar.
  Ha en riktigt skön helg!
  Christina

  SvaraRadera
 3. Härligt! Och vilka rejäla plantor ni har skaffat hem. Det är väl bara att gräva ner och vattna så ser det ut som om de alltid har växt där. Jag har haft grävskopan i trädgården hela dagen, så jag kanske också skulle behöva göra en sådan tur..men pionerna klarade sig!

  SvaraRadera
 4. Låter jättehärligt Monne. När man är på trädgårdsresa DÅ har man inget annat i huvudet än VÄXTER och mera växter :))
  Berätta vad du köpte. En rhodda ser jag och dagliljor och kanske är det Jungfrunävor där till vänster. Ett träd eller buske ser jag och nu är jag nyfiken...

  SvaraRadera
 5. Vad kul att göra en sådan resa och handla nya växter//Britt

  SvaraRadera
 6. Hallå Monne, vilken superresa! Jag gillar din header! Är det någon form av blåregn??

  /Marit

  SvaraRadera
 7. Tant Grön: Så underbart.
  Bitte: Det blev Hosta Hadspen Blue, On Stage, Blue Ivory och Kisuji. Hemerocallis Red Suspenders, Cara Mia, Siloam French Doll och Torty Second Street. Clematis 'Princess Alexandra Paeonia 'Nippon Beauty' och Rh.nakahari hybr, 'Chippewa' och Rh. forrestii hybr. 'Ernest Shäle'

  Marit: Det är"Arkitektens räddning;) ( Bokharabinda)

  SvaraRadera
 8. Vad trevligt, min trädgårdsresa med växtshopping brukar gå till Skåne.
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Jösses vad roligt ni måste haft....:)))

  Man blir lycklig av att shoppa växter.

  Elinore

  SvaraRadera
 10. Vilken lycka att få plantera nya växter. Det är kul!

  SvaraRadera
 11. Sådan kul resa! Tur att ni har AC i bilen, annars hade det aldrig gått i den värmen. Här har det just passerat 30 grader idag och klockan är bara tolv :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera