torsdag 15 juli 2010

Vita klockor!

Denna vackra klocka frösådde jag förra året efter att ha beställt frö från Konnässörsklubben. Campanula ochroleuca (Mjölkhjärtklocka) är namnet. Den är rent vit i blommorna och den gör sig så fint mot de mörka bladen på Physocarpus opulifolius 'Diablo' (Rödbladig Smällspirea) Denna klocka vet jag inte så mycket om mer än att den kan växa lite skuggigt. Hoppas att den inte är ett "ogräs" för en del klockor har jag inte velat köpa på grund av att de är så invasiva.

8 kommentarer:

 1. Ser ut att vara en fin klocka//Britt

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig klocka, och så vackert den växer, med hängande blommor på rad! Det ska bli kul att se hur den beter sig. Jag har svårt med campanulor och sniglar här. Det är bara den lilla vilda blåklockan som de inte kastar sig över och knaprar i sig.

  SvaraRadera
 3. Den var mycket vacker! Har inte beställt något från konnässörsklubben än, men har i alla fall katalogen nu!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Vacker! Risken finns ju alltid att den är lite ogräsaktig, klockor har ju en tendens att vara det. Håller tummarna för att den håller sig lugn :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Den är snäll i 3 år men sedan huga, far iväg som om det brann i knutarna. Rekomenderar dig att snarast sätta den i hink utan botten så du inte får det lika jobbigt som vi.
  GÖRSNYGG är den ju förstårs så lite förlåten är den trots allt.
  Lycka till på söndag
  Karin //
  P.S. Du ÄR lika vacker i alla ljus ;o)

  SvaraRadera
 6. Instämmer med Karin beträffande C. ochroleuca, den klockan fick inte komma med oss till Trosa. En liten parantes: Det svenska namnet är enligt SKUD Gulklocka.

  SvaraRadera