lördag 3 juli 2010

Ska de bli så höga?

I år tror jag att nävorna fått fnatt;) en del är förvisso helt nerbetade av rådjuren men de som blivit ratade har å andra sidan växt med råge. Denna Geranium pratense 'Summer Skies' ska enligt uppgift bli 60 cm hög - mina är minst 1 m:)) det gör ju i och för sig ingenting men de hamnar ju lite "fel" i rabatten när växter som står innanför "försvinner".  Får se nästa år om de blir lika höga för då måste jag flytta dem. Annars är just denna namnsort en av mina favoriter.


I år är det första gången som Iris 'Sibtosa Ruffles' blommar:) Det har blivit en rejäl "rugge" nu och den är riktigt snygg tycker jag.
Närbild på 'Sibtosa Ruffles'
Nu börjar också rosen på pergolan att blomma - mer rosor som slår ut för varje dag:) Vi köpte den för några år sedan som en rosa buskros 'Anna' men det var det ju inte:) Skulle tro att det är den "vanliga" 'Flammentanz' .

Närbild på blomman.

5 kommentarer:

 1. Det måste vara ett riktigt "näva"år iår. Här har också några nävor fått fnatt. Och jag hörde flera som senast idag hade reagerat på att nävorna var större iår.
  Snygg iris!

  Elinore

  SvaraRadera
 2. Men allting är ju mycket större och frodigare i år än det brukar vara, så att nävorna också är det är inget konstigt. Men det ställer krav på viss omflyttning för att de inte ska dölja allt... Summer Skies var en ny bekantskap för mig - skitsnygg!
  Ha det bra i värmen!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 3. De är inte ovanligt höga hos mig i år i alla fall. Men det är jag tacksam för, de är som ogräs här och trivs alldeles för bra :-)


  Undrar om det inte är en iris sibtosa jag också har i trädgården. Ser ut som din och jag har varit osäker på vad det kan vara, den liksom stämmer inte riktigt :-) :-) Tror jag fick med den från en växtbytardag, kanske.
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Min geranium summer skye blir alltid så hög.
  Rufflesen är ju helt fantastisk!!!! Blink...

  SvaraRadera
 5. Men Monne! VIsst vet du att 'Summer Skies' blir 1 meter? Den är alltid gigantisk hos mig. Vad fin din 'Sibtosa Ruffles' är i år. Min har tyvärr alldeles gett upp, förmodligen sorkäten som mycket annat.
  Lotta

  SvaraRadera