onsdag 30 juni 2010

Ännu en härlig dag!

Idag är det lite solglimtar mellan molnigheten:)) Det är en frisk vind och det har regnat på morgonen. Besök från Marstrand hade vi på förmiddagen från min moster och hennes granne (henne som vi fick matsalsgruppen av) Det var riktigt roligt att träffas och se lite i trädgården och att Elvy fick se så fin matgruppen blev när den var vitmålad:) Nu börjar Thalictrum uchiyamai att blomma:) det är så fina skira små blommor på denna höga vackra perenn. Jag har flera olika sorters rutor och jag gillar deras skira eleganta växtsätt. 
Nu blommar även den vita krolliljan som jag fick av Bitte (Bitteprat) och den är jag väldigt glad för:))
Clematis 'Westerplatte' börjar nu sin blomstertid, det blir mer och mer blommor som slår ut för varje dag som går;) Det är den mörkröda nästan mitt i bild (klicka gärna upp bilden)

9 kommentarer:

 1. Å, en Westerplatte har jag gått och sneglat på i butiken länge nu. Den är så snygg! Risken är stor att den följer med mig hem nån dag.... =)
  Rutorna håller på att bli favoriter här hos mig också. Älskar deras skira växtsätt!

  SvaraRadera
 2. Hej! Ramlade över din sida när jag letade efter trädgårdar på Tjörn. Ska till Rönnäng och Skärhamn (+Stenungsund)under helgen och hoppas smita iväg från sällksapet och se någon trädgård. Har du något tips på vad som kan vara sevärt?
  Hälsningar Pernilla, Växjö

  SvaraRadera
 3. När jag läser om din fina trädgård, inser jag hur mycket som saknas i min! Vackra bilder!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Hoppas skrämselmedlet får rådjuren att söka sig någon annan stans. Vacker vit krollilja! Har också fått några norrifrån med ingen av dem blommar ännu. Nästa år kanske :)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Rutan är fin, mina är på gång.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Vad kul Monne, att krollis blommar:) Mina är också på G.
  Jag gillar också rutorna. Både bladverk och blommor är så skira trots storlek.
  Skönt att se blomsterfägring hos dig trots odjurens framfart...vackert

  SvaraRadera
 7. Vita krolliljor drömmer jag om! Blir inte den uppäten av liljebaggar? Jag har inte lyckats försvara mina liljor här.De brukar ge förhoppningar om fantastisk blomning med massor av knoppar, men när det kommer till blomning har knopparna tagit slut...

  SvaraRadera
 8. Pernilla i Växjö: Vet inga privatträdgårdar som har öppet (förutom min då) Sundsby Säteri som ligger strax bortom mig är ett väldigt fint ställe att besöka. Jag är hemma på lördag om du skulle vilja besöka oss:) Du kan mejla mig för vägbeskrivning.

  SvaraRadera
 9. Tyvärr missade jag ditt svar innan vi åkte iväg, men jag hade små möjligheter till trädgårdsbesök i vilket fall :-( Vi har varit på Tjörn två vändor denna sommar. De har bestått av härliga bad, krabbfiske, spring på klipporna, glass och annat härligt, MEN jag får nog vänta med trädgårdsbesök tills jag åker utan motsträvig man och otåliga barn ;-)
  Hälsningar Pernilla i Växjö

  SvaraRadera