lördag 24 juli 2010

En kul dag men familjen!

Idag hade vi bestämt med våra barn och dotterns sambo att vi skulle gå på auktion på Orust. Visningen innan började klockan 9.00 så det blev till att gå upp tidigt en lördagsmorgon:)) Autionen var en besvikelse för det fanns ytterst lite av intresse om man bortser från en gammal kompressor, traktor och div andra motorer:)) Vi åkte hem och fikade och sedan beslutade vi oss för att istället åka till Lilla Edet och Antikladan:) Det visade sig att de inte öppnade förrän 12.00 och vi var där redan 11.15 så vi fortsatte till Trollhättan och Bygg-Max där vi köpte mer färg till planket och diverse andra prylar. Sedan åkte vi tillbaka. På vägen upptäckte vi en LOPPIS skylt och då åkte vi in där. Där fann jag den här fina kristallampan som jag föll för:) lampskärmarna ska jag INTE ha;) men den ska troligtvis få hänga över matsalsbordet eller ute på altanen. Den behöver putsas upp lite och kanske får jag dra nya kablar men för 550:- är det ett fynd tycker jag;)
På Antikladan hittade min måg denna underbara skylt som jag tycker är signifikativ för oss trädgårdsnördar;)) Den spikades omedelbart upp på "stalldörren"
Denna nyckelknippa får också pryda dörren. Älskar sådana gamla härliga nycklar (även om dessa är nygjorda i gammal stil)
Änglar är ju heller inte fel, denna rostiga hittade Göran:)
En liten liten gjutjärnsstol var jag bara tvungen att få med mig hem, fast jag vet inte vad jag ska ha den till eller vart:))
Göran hittade detta gamla våffeljärn, en kul detalj från en svunnen tid:)) Emma och Hampus hittade en del fina saker de med så det blev en trevlig dag. Det är roligt att hitta på lite utflykter i mellanåt.

5 kommentarer:

 1. Gjutjärnsstolen var HELT underbar och i min smak. Det var också den helt ljuvliga skylten. Den säger det mesta om oss trädgårdsdårar, precis som du skrev:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Men vilka fina saker du/ni fått tag på.
  Ängeln och stolen var ju helt bedårande.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag! Grattis till fynden.
  Kram Ester

  SvaraRadera
 4. Härliga fynd. Gillade skylten bäst!

  SvaraRadera
 5. Blev lite glad när jag såg att du inte skall ha lampskärmarna. Fick lite känsla av amerkansk vildavästernfilmbordell när jag såg dem :-) :-) :-)

  Men kompressorer och traktorer och sådant är väldigt interesant :-) Kan stå och kika på sådant i timmar :-)

  Mycket fina fynd kan jag säga! Våffeljärnet är ju helt fantastiskt! Skall det ställas på spis när det används (fast skall ni det?) Stolen var inte dum heller, men skylten var toppen!

  Skall in till Falköping och kolla när nästa auktion hålls där.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera