måndag 26 juli 2010

Metalliskt Blått!

Den här hortensian köpte vi för ett par år sedan och den är så otroligt fin nu när den blommar, den är nästan metalliskt blå lite svårt att fånga på bild:) Vet inte hur stor den blir men den har inte växt speciellt mycket sedan vi köpte den så förhoppningsvis blir den inte så jättestor. Hydrangea serrata 'Forget me Not' heter den och inte lär man glömma den i första taget:)) Vi har planterat den precis innanför valvet in till trädgården och det gör att den står rätt skuggigt och troligtvis är det därför som den har en så blå färg. Fast jag har för mig att förra året var den mer rosa:)

Längre in i trädgården har nu äntligen  Lilium formosanum v. pricei (basunliljorna) slagit ut. Den har stått i knopp ett bra tag nu så det var på tiden:)  Doften är ljuvlig och jag tycker att denna lilja är helt bedårande vacker:) 

8 kommentarer:

 1. Mmmmm...så mycket fint du visar upp, och vilken fin bakgrund planket blev. Mycket snyggt!!!!
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 2. Basunliljorna är bara såå fina! Min hade bara en trumpet i år, och den såg jag inte förrän den nästan var omblommad. Iallafall hade någonting ätit på den så den var inte ens värd att fota. Men, jag har massor med bebisar runt den så det finns hopp, till ett annat år, att få ett lika fint bestånd som ditt.
  Hortensian är oxå jättevacker.

  Elinore

  SvaraRadera
 3. Ooh, du har den lilla basunliljan, det är första gången jag sett den i bloggvärlden. Jag har faktiskt en liten planta av den, men tydligen tänker den då inte blomma i år eftersom din blommar nu. Jag har nu gått igenom hela sommarens inlägg på din blogg. Jättetrevlig!!! Lägger till dig och kommer att besöka din sida igen! Den hortensian är ju helt underbar i färgen. Jag har i år första gången en hortensia som övervintrat, den har knopp och jag väntar som på solens uppgång. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 4. Fin Hortensia :) Vad för sort? Jag har bara sådana där jag köpt i butiken och övervintrat inomhus, en blommar i alla fall, annars är de griniga tycker jag - de jag har alltså ;)

  Såg din jättefina kruka på Lindas blogg! Vad hade du för form? Gillar verkligen mönstret :)

  Ha en fortsatt skön sommar :)

  SvaraRadera
 5. Mimi: Vad glad jag blev över att du gillar min blogg och tänker följa:))
  Lotta 8`: Det är en så kallad lacecap, har köpt den hos Tommy Ahnby:) Mönstret på krukan fick jag fram genom att jag använde en kruka i plast med det mönstret som jag gjöt i:)

  SvaraRadera
 6. Mina basunliljor har dött ut tyvärr, de är så vackra!
  Hortensior är inget att tänka på i mitt klimat, till och med rosenvialen dog i vintras, jag trodde de var odödliga :-)

  Nu verkar datorn min vara igång igen, men jag vågar inte fira än :-) :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. vilka bedårande bilder,måste lägga till din blogg i min lista ;)

  SvaraRadera
 8. Livsnjutaren: Det är så roligt att få fler följare, det är otroligt smickrande och glädjande:)

  SvaraRadera