söndag 25 juli 2010

Nymålat och lite dagliljor!

Nu har det kommit färg på planket:) Det blev en enorm skillnad och det "lyfte" hela rabatten framför:) Nu är det bara resten kvar. Det tar vi lite pö om pö. Idag har det regnat hela dagen så jag har donat lite inne i stallet och plockat undan och städat lite. Under ett kort uppehåll i regnandet tog jag kameran och fotade lite dagliljor.
Denna är väldigt vacker - djupt mörkt röd  Hemerocallis 'Illini Jackpot' 
Den här fotade jag igår och då regnade det inte:) Vackert röd den också men inte samma djupa ton som föregående. Hemerocallis 'Wally Nance'
Denna skönhet heter Hemerocallis ' Kara Kum' och den gillar jag skarpt kanske för att aprikos är en härlig färg. Dessa dagliljor plus några till köpte vi från Frankrike förra året och de verkar som om det trivs bra här de är stadiga och kraftiga plantor redan. 

8 kommentarer:

 1. Vilka underbara daglilje bilder du visar!

  Jag blir lite avundsjuk på allt ni tycks hinna med....
  Jag som hade planerat så mycket i år, och det händer inte nånting.

  Elin hälsar och tackar för gratulationerna.
  Kram Elinore

  SvaraRadera
 2. Å så frodigt och fint! Jag har stått med slangen och försök rädda livet på lite buskar och träd som nu börjar tappa bladen. Perennerna hänger som våta trasor, inte kul alls.

  SvaraRadera
 3. Snyggt blev det med målningen. Fina dagliljor du visar också, jag tror nog att jag idag ska kunna fota lite dagliljor hos mig och kanske få ut några bilder på min blogg.

  SvaraRadera
 4. Skönt att dona inne också man glömmer lätt bort på sommaren tycker jag.
  Här har vi inte fått något regn som var till någon nytta precis.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Vad ombonat det vart med planket fina dagliljor jag har en mörkt röd eller om den är vinröd som snart skall till att blomma//Britt

  SvaraRadera
 6. Monne, du kan trösta dig med att det skall bli ösregn på lördag här (f-n tro´t ;)
  De fröplantor jag visar nu skall vi gräva upp om ett eller två år. Då får du komma!

  SvaraRadera
 7. Grattis till regnet! Den regnvåta dagliljan är verkligen vacker. Mina blommar också nu, om än lite tveksamt. Jag håller tummarna för att vi snart får regn vi också.

  SvaraRadera