torsdag 29 juli 2010

Högrest!

Verbena hastata (Blåverbena) är en perenn som jag gillar jätte mycket. Den är hög minst 125 cm, den är stadig, den är skir och den är fin i buketter:) Den vill ha väldränerad och näringsrik jord och gillar sol. Den kan fröså sig en del men det gör inget för den är lätt att plocka bort eller kruka upp:) Här står den med den gula Thalictrum speciosissimum (Daggruta) bakom sig, ytterligare en härlig högrest växt minst 150 cm den kan däremot behöva lite stöd ibland (som synes :)) Det syns bättre om man klickar upp bilderna:)
Så här ser den ut i närbild, är den inte söt?
Den finns även i en rosa variant Verbena hastata Rosea, den är inte dum den heller. Kan kanske vara svårt att se skillnaden här på bilderna men det är en klar skillnad i verkligheten:)

10 kommentarer:

 1. Åh vad jag gillar verbenor, verkligen fina.

  Jag har bara fått för mig att de är svåra att övervintra så jag har inte skaffat några än. Kanske ska jag tänka om... :)

  SvaraRadera
 2. Mia: Dessa verbenor är perenner:)

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja ha. Av någon anledning har jag inte stött på Verbenorna i plantskolan. Kanske de har något så underligt namn på finska att jag inte kunnat koppla ihop det med Verbena. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig lyckats med Verbenor, men jag har försökt flera gånger för jag tycker att de är så vackra.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Hej du som vet,vågar man ta in Jättebalsaminer i trädgården eller tar dom över allt. Jag tycker dom är så vackra.

  SvaraRadera
 6. Livsnjutaren: Allting är ju relativt:) För min del skulle jag INTE göra det då de "sprätter" iväg frön LÅNGT och de kommer balsaminer både här och där:) Men smaken är ju olika. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Fin har haft en men tyvärr så satte jag den på en plats där det kommer för mycket vatten så den försvann//Britt

  SvaraRadera