fredag 23 juli 2010

Fuchsiornas tid!

Nu är det fuchsiornas tid;) De gillar inte het och torr luft men som tur är för dem (inte för mig) har luftfuktigheten varit enorm den senaste tiden. Vatten går det åt men med den blomsterprakt som de bjuder på så är det värt varenda droppe:) De som står på "friland" har jag dock inte vattnat en enda gång i sommar de klarar sig så bra ändå även de som står soligt. I denna kruka står 'Paula Jane' en starkväxande vacker fuchsia som jag haft i några år.
Denna hängfuchsia ' Display' är mycket blomvillig med ett grönt friskt bladverk.
Här är en del av mina fuchsior. Ni kan se bilderna bättre om ni klickar upp bilderna:) Nu ska jag gå ut till mina "sysslor" och göra lite nytta. Här är mycket på gång som vanligt, plankbygge och plankmålning nu har även dammduken kommit så nu blir det till att försöka få den på plats. Hur nu det ska gå :) En gummiduk på 9,3m x 15m är ju rätt otymplig och tung, men det är tur jag har en stark man;) Hans fru är destå klenare;), i alla fall för tillfället då "det onda" satt sig i höger handled, då är det inte så lätt att göra varken det ena eller det andra. Men jag får väl vara arbetsledare i vanlig ordning:))

6 kommentarer:

 1. Du skulle gråta om du såg mina fuchsior!
  Av fem-sex stycken blommar en och en annan har knopp. Den med knopp är nog den enda överlevande av alla sticklingarna du skickade i våras.
  Själv är dagens syssla klara; rensa i jordgubbslandet, litet med 6 plantor. Nu är det bara att ta tag i de roligare jobben!

  Hoppas "det onda" släpper snarast!

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Har inte en fuchsia i år! Vet inte när det hände senast :-) Har dessutom bara fyra pelargoner!! Blir ju enklare till vintern om inte annat :-)

  Riktigt kallt och regnigt här idag. Plötsligt sjönk temperaturen till tolv grader bara, men då är det jun utmärkt att ta sig en tupplur :-)
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Träligt med värkande leder. Vilka blommor du visar//Britt

  SvaraRadera
 4. Är så imponerad av din ordning.
  Alltid lika fint.
  Här är det alltid kaos i något hörn.
  Har faktiskt min första i år.
  De skall tåla att vara kvar ut över vintern.
  Det lär väl visa sig om det går eller inte.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Så många fina fuchsior. Jag är imponerad. Skulle gärna se dem i verkligheten. Ska fundera på detta och kontaktar dig Monne på annat sätt.

  SvaraRadera
 6. Det skulle vara jätteroligt om du kom och hälsade på Kerstin min mejladress är monnehermanson@hotmail.com

  SvaraRadera