tisdag 16 februari 2010

I vår egna lilla värld!

När man längtar efter plusgrader och vår så man nästan blir galen blir man ju inte precis överlycklig en dag som denna när det snöar IGEN. Det är ju så att man har lust att gråta. Nåja, vi har ju som tur är vår egen lilla värld av blommor Göran och jag:) När man varit där en timma eller mer så är man på gott humör igen. 
Här i "Fuchsiarummet" står alla de sticklingar som har rotat sig och blivit omskolade i den första krukstorleken för säsongen. Om bara en månad så är här så fullt att det är på gränsen att de får plats;) Det är helt underbart att bara sitta på stolen borta i hörnet och "höra" hur det växer.
Frösådderna kommer också för fullt här är det Abies koreana (Koreagran) som kommer så fint. Det är första gången som jag sår barrväxter så det ska bli spännande.
Här tittar Catananche caerulea alba 'Bicolor' (Vit Gräsfibbla) upp. Den blå sorten sådde jag för flera år sedan och den är en jättefin perenn. 
I dag är det fettisdagen. Den kommer vi att fira inte med semla utan med en bit Brieost till kaffet. Vi har ämligen ändrat vår kost och livsstil genom att äta enligt LCHF. Inget bröd, mjölmat, pasta,potatis eller socker inte ens lågkaloriprodukter. Började av hälsoskäl men att man sedan går ner i vikt är ju en bonus;) Har bara hållit på 1 vecka men oj så mycket bättre jag/vi mår:))

13 kommentarer:

 1. Testar också den kosten men det blev en semla ida i alla fall.
  Bra bord för sådderna och sticklingar.
  Ha det bra! Mariana

  SvaraRadera
 2. Hej!Nu får man ju väldig vårlängtan! Undrar bara om det finns ngr sticklingar där som vill flytta hem till mej sen..=) Celia är särskilt välkommen! Har själv tänkt prova den kostvarianten men hur ska det gå utan Lindas bröd? "skratt" Ha det bra! Maritha

  SvaraRadera
 3. Visst är det en osedvanligt seg vinter! Jag är så fastfrusen att jag inte kommit igång med försådder alls än! Suck. Det ser så härligt ut, nu måste jag ta mig i kragen.

  SvaraRadera
 4. Mariana: Här är ännu så länge totalförbud mot socker och mjöl, så det är tur att jag inte är så där jätte förtjust i semlor + att jag redan ätit en i år;)

  Maritha: Det finns nog flera stycken som vill flytta hem till dig sedan. Jo Lindas bröd är jättegott men min mage är såå mycket bättre efter bara en vecka så det uppväger:))

  SvaraRadera
 5. Hejsan,

  det ser verlkligen himla härligt ut bland era frösådder. Och det låter säkert väldigt fint när det växer;-)
  Skulle inte ha något emot att få sitta där, alldeles tyst och bara vara...:-)

  Ha en skön kväll,
  Hillevissan
  som också börjar tröttna på vintern, eller kanske hellre: tröttnat på bristen på färg!

  SvaraRadera
 6. Lyckos ni som hae ett rum med sticklingar och till på köpet en stol i ett hörn där man kan sitta och lyssna till växterna när dom växer ;)
  Nu skulle man bara bli så glad om man fick se lite brungrön gräsmatta.
  Ken

  SvaraRadera
 7. Ditt rum vill jag ha! Visserligen börjar jag få ordning i källaren men det ser inte så mysigt ut som ditt. Imorgon ska jag börja omflytten av växter, man får passa på när man är ledig.

  Åh det finns inget bättre än när det börjar spira i krukorna....

  SvaraRadera
 8. Oj, vilka utrymmen! Ett härligt rum, tror det hörs ända hit hur det växer.

  SvaraRadera
 9. Oj vad jag är avundsjuk på ditt fina rum!!! Mina frösådder brukar få samsas med tvätten på ovanvåningen. Perennerna åker alltid ut och anueller får vänta nån vecka till. Lyckliga du som har det så fint...

  SvaraRadera
 10. vilket fint rum ni har...och nu ser jag ju också varför du inte sätter lika mycke frö som jag...du rymmer inte, för alla sticklingar:))

  SvaraRadera
 11. Jaha, vad heter den motsatta dieten då? För bröd, pasta, potatis och allting med socker är vad jag lever på just nu :-)
  Jo, visst är det härligt när det gror. Jag började så lite smått förra helgen, och redan har två sorter tittat upp ur sålådorna och fått flytta till lysrör. Nu hoppas jag de inte växer alltför fort, för jag har ju varken växthus eller annat att förvara dem i..... =)

  SvaraRadera
 12. Oj kände vad det högg till i vår tarmen av dina bilder härligt härligt//Britt

  SvaraRadera
 13. Vilket bra så-rum ni har! Är det i nåt av uthusen? Jag har precis sått det första så jag får tåla mig lite till ( ingen ide att dra igång en massa eftersom vi skall resa bort några dagar).

  SvaraRadera