onsdag 17 februari 2010

En försmak av vår!

Igår var vi på jordköparrunda;)  Jag ville också få tag på en klängliljeknöl för när jag skulle plantera min i går morse upptäckte jag att den såg lite ledsen ut. För att vara på säkra sidan att den verkligen kommer till våren ville jag ha en till. Vi var först på plantagen där hade de ingenting mer än fröer så vi åkte vidare till Hornbach. Vi gick runt lite och tittade på en massa bra ha grejer och YES! Där fanns klängliljan:)) Efter att första glädjeruset lag sig upptäckte vi att det inte bara var en massa dalhior på ställningarna utan en massa kul lökar o knölar så ner i kundvagnen åkte också en Iris ensata, en pion 'Primevére' och Hemerocallis 'Border Patrol' mycket nöjd vandrade vi vidare och kom ut i den lite kallare avdelningen med primulor, violer, krokusar mm. Då fick jag syn på den här. En Leucojum aestivum (Sommarsnöklocka) Wow, det måste ju vara något allvarligt fel på mig som blir alldeles kollrig av en växt:)) men det var precis vad jag blev. Efter att ha stått bredvid plantorna och hyperventilerat en stund så åkte den ner i korgen:)) De hade även liljekonvaljer, kungsängslilor och en hel del andra lökar lanterade och uppdrivna i krukor.  Den här ska tydligen blomma på sommaren (där av namnet)  i maj-juni. Höjd 50 cm och trivs bäst i futighetshållande mullrik jord. Så nu gäller det att vara rädd om lökarna för att så småningom plantera ut dem till hösten. Klicka gärna upp bilderna så ser ni bättre hur otroligt vacker den är. Samtidigt kan ni ju se hur mycket snö vi har.
Närbilden gör att ni kan se de små gröna prickarna på blomman.

4 kommentarer:

 1. Va snöklockor.. det är inte vanligt att man kan köpa...nu är jag allt avis...
  Den affären vet jag inte var den finns.. i närheten här.
  Hade jag vetat hade jag nog åkt direkt idag - nu.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 2. Åh så fint! Härligt med trevliga shoppingturer!!!
  Jag blir lite sugen på att gå och botanisera... Ella trädgård är min lilla favorit här i krokarna.

  Jag önskar dig en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Ajajajaj, nu gick jag genast in och googlade för att hitta närmaste Hornbachvaruhus. Och jag som har totalt tomt på kontot, och bokrean som startar nästa vecka! Men till växter kan man alltid skramla fram lite pengar.... =)
  Snöklocka har jag köpt en gång, men den finns inte kvar i min trädgård vad jag vet, så jag måste försöka få tag i nya. De är så vackra!

  SvaraRadera
 4. Inte är det nått fel på dig inte, tvärtom! Nästan alla mina vänner här på Gotland är precis likadana - alltså vi blir helt saliga när vi hittar lite udda växter. Och just nu är man ju så svältfödd så det behövs inte mycket för att man ska falla i trance.
  Jag har letat här efter att ha läst om din klänglilja, men hitintills inte lyckats hitta någon. Men jag ger inte upp......
  Förvildade snöklockor däremot har jag massor av på tomten (men någon sommarsnöklocka har jag inte) och jag hoppas verkligen att snön smälter bort snart så man får se alla nyplanterade vårlöksväxterna blomma. Jag längtar så vansinnigt!

  SvaraRadera