lördag 6 februari 2010

En heldag i växternas tecken!

Idag har det varit en mycket trevlig dag. Först på programmet denna dag var SRS (Svenska Rhododendronsällskapet) träff på Botan med MargaretaThorssell som föreläste om ormbunkssläktet. Mycket intressant och givande. Det blir nog till att försöka få tag på en eller två av de sorter/arter som hon visade på bild:))
En liten fikapaus var inlagt i mitten och det är alltid trevligt att sitta ner och tjöta lite med "likasinnade";)) Lotta Bernler hade innan frågat om vi efter föredraget ville följa med till Åkrabergs Trädgård och titta på fuchsior och hälsa på Kenneth Nilsson som var där som expert på området. Alltid kul att göra spontana utflykter, de brukar faktiskt oftast bli trevligast:)
Här är Mr Fuchsia himself:)) Kenneth Nilsson i samspråk med Lotta. Det var alldeles underbart att gå runt och titta på alla fina sticklingar. Oerhört svårt att välja bara.  Men 10 st för mig nya sorter åkte med hem + några andra sticklingar av annat slag. 
Kolla här!!!!! Här skulle jag kunna ställa in en säng och bo ett tag;)) Ljuvligt att komma in i denna orgie av blommor och grönt och bara vara:) Tänk vilken underbar ide hon kom med Lotta! Det tackar både jag och Göran för:)

11 kommentarer:

 1. En härlig dag! Mycket tack vare dig och Göran. Och vilken underbar idé du kom med: Att låta mina 12-13 nya fuchsior få bo hos er ett tag.
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Fuchsior är fina men jag får bara löss på mina så jag har gett upp.
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Det brukar vara en konsekvens av ojämn vattning har jag märkt. Då brukar de små gröna monstren dyka upp som ett brev på posten:) Men det finns säkert hundra andra förklaringar, de gillar ju för det mesta inte att vara inomhus for det är för torr luft. Försök du igen:)
  Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag skulle kunna tänka mig att höra honom prata om f.. Det skull vaara intressant//Britt

  SvaraRadera
 5. Där skulle jag också kunna ha en säng och ligga och titta och vad underbart...
  jag känner nästan doften.
  Härlig dag du haft.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Vad roligt ni verkar ha haft. Avundsjuk blir jag, hade gärna varit med.

  SvaraRadera
 7. Som du vet så är jag ingen fuchsia-älskare men jag hade ändå kunnat ställa in en säng där. Bara att se alla sticklingsämnen och känna doften mmmm underbart, då vaknar alla sinnen och man bara njuter.
  Visst är det härligt med spontana träffar..toppen

  SvaraRadera
 8. Åkrabergs Trädgård är jättetrevligt att besöka! Jag tycker om att de varierar sitt sortiment; Inte alltid samma rosor, samma dagliljor etc.etc. Brukar titta in där när jag åker förbi!
  En sån bra dag ni verkar ha haft. Ser fram emot fotona av ormbunkar.

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara äventyr ni varit ute på!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 10. En riktigt lyckad dag har du haft! Sådana träffar är alltid mysigt att gå på och att gå till handelsträdgårdar ska vi inte tala om. Ta med en dubbelsäng så kan vi dela!

  SvaraRadera
 11. Vilken heldag ni hade! Extra kul att ni kunde träffa Kenneth! Kram.

  SvaraRadera