måndag 28 november 2011

Tur i oturen!

Berit eller om det nu var hennes lillasyster var inte nådiga hos oss igår. Som jag ju berättat har vi ju hyrt ut sommarstugan strax bakom oss till ett rätt ungt par från England. I går kväll när det stormade som värst ringde Z och lät alldeles förtvivlad - tre träd hade fallit mot huset sa hon!!!! Vi gick upp direkt men som tur var, var det "bara" två träd. Denna stora tall hade fallit längs med huset, troligtvis hade en STOR rhododendron tagit den värsta smällen så huset hade klarat sig men det gick knappt att komma in eller ut i huset.
Här syns det lite bättre hur tallen har fallit och stoppats upp av rhododendronbusken.
På kortsidan hade tallen däremot lagt sig över nocken på huset. Vad vi kan se är det ingen större skada på huset men vi är osäkra på hur vi ska få bort det utan att skada huset så Göran ska prata med försäkringsbolaget om vi bör ta dit någon expert. Tallen på ingångssidan är nu borta och vi hoppas att vi kanske kan få bort det här i morgon. Som tur var skadades ingen:) Materiella skador går ju att ersätta även om det kan bli både dyrt och besvärligt.

6 kommentarer:

 1. har tänkt på dig hela dagen och grubblat över hur det gick med sommarstugan. Vilken tur i oturen att det inte blev värre skador på huset och att ingen människa blev skadad.
  Ha det gott!!!

  SvaraRadera
 2. Usch ett sådant oväder! En massa onödigt arbete också. Verkligen tur att ingen kommit till skada!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Sådan tur att det inte blev värre! Har också haft sådan tur när jag bodde i en stuga inte långt från här.

  En stor tall hade fallit rakt mot huset, men först fastnat i en björk och dragit med halva den för att sedan fastna i ett körsbärsträd och rullat till så att det föll längs med huset :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 4. Heldigt at ingen kom til skade og at huset også gik fri.

  SvaraRadera
 5. Skönt att det var tur i oturen!
  Man tänker ju alltid vidare på vad som kunnat hända...!
  Hoppas det ordnar sig bra med bortforslandet av det "andra" trädet!

  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 6. Usch ja, tänk så rädda de måste blivit. Tur att det inte blev stora skador. Blir det furuplank nu då? ;)

  SvaraRadera