onsdag 9 november 2011

Hulliganer i farten!

Började att mata småfåglarna för ett par veckor sedan, de har säkert mat i naturen fortfarande men vår lille talgoxe (antar att det är samma) som varje år pickar på köksfönstret när han/hon tycker att det är dags för oss att köpa fågelmat talade om att - nu är det dags:) Kunde dock inte fatta att maten tog slut efter ca 1 timma??????
Sedan såg jag vad det berodde på:) Ett huligangäng på ca 10-15 st fullkomligt attackerade fröhuset, flög iväg med talgbollarna - ja sådana var också upphängda och så var det tomt igen. Ni förstår säkert att jag pratar om skatorna;) De ska ju också ha mat och jag har aldrig förut tyckt att det varit några problem men nu - ja, jag visste inte riktigt hur jag skulle göra för de små satt helt förskrämda i buskarna runt omkring och vågade sig inte fram;( Igår hängde vi dock upp den andra lilla fröautomaten och döm om min förvåning - nu är det som vanligt med en mängd små fåglar i farten och skatorna håller sig på marken nedanför och äter upp det som blivit tappat:)) Här är det två små entitor som smörjer kråset:)
Nötväckor är det gott om.
Blåmes och talgoxe på var sin sida om maten, kommer talgoxen för nära "smäller" det direkt:) Blåmesar är otroligt ettriga och kaxiga så små de är:))

3 kommentarer:

 1. Ja i år har vi massor med skator.Det har tydligen varit ett bra år för dom.Vi får hitta på alla möjliga knep för att de inte ska kunna ta all mat utan att de små får de med.Fast jag är lite förstjust i skatorna.har sett dom busa med hararna en framför och en bakom och så ett nyp i baken på haren.Ser mycket roligt ut. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Det är inte lätt att vara skata - förmodar jag. Inte den här tiden på året när ingen jäkel matar dem frivilligt;))!
  Vi ha gjort så med maten att den hänger helt fritt utan närhet till en gren. Då kan skatorna inte äta av matningsautomaterna. Grymt, tycker jag själv, men vad gör man. Min pension räcker inte till skatornas konsumtion - dvs i värsta fall tusentals kronor i månaden!/Anja

  SvaraRadera
 3. Oj vilka huliganer , tur att de inte är i den andra så småfåglarna får sitt!! Jag har problem med kråkor jag:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera