tisdag 22 november 2011

Plockat blommor;)

Var ute och tittade till mina pelargoner för en stund sedan, lite vatten och lite småprat med dem blev det:)) Tog med mig en liten bukett men blommor in, det är ju synd att de står där ute och blommar utan att någon ser dem:) Nu blir jag glad varje gång jag går förbi byrån i vardagsrummet där de står:)) När de har vissnat kan jag unna mig lyxen att hämta in en ny bukett, det dröjer nog ett tag dock för de brukar stå länge i vas.
I går var jag på IKEA och köpte bland annat de här lådorna som jag har i syrummet. Fantastiskt billigt, två små lådor för 39:- och två större för 59:- . Nu kan jag ha lite ordning så att jag lätt kan plocka fram stansar, spets eller annat som jag behöver:))
Håller på att försöka ta bort tapeten eller rättare sagt tapeterna för det är flera lager på väggen bakom braskaminen. Vilken eländes eländes jobb;( Blöter ner väggen med vatten för att få tapeten att lossna och sedan är det till att pilla och dra och skrapa. Måste enda ner till spånskivan för att sättlimmet ska fästa ordentligt och verkligen hålla fast de stora kakelplattorna som är 50x33 cm. Kan bara ta lite åt gången/dagen för mina händer och armar klarar inte mer men i morgon och resten av veckan är Göran ledig så han får ta över, ska bli så roligt att få det klart och fint till jul:))

3 kommentarer:

 1. Jag får nog ta en tur ut i växthuset och titta till bl a mina pelargoner. Dina blommor är jättesöta.
  Vilka praktiska lådor du skaffat och billiga också!
  Det är jobbigt att riva tapeter, jag rev förra sommaren i köket, så jag vet. Vi fick skaffa en tapetborttagare, en pryl med ånga som blöter tapeten och gör att den lossnar lättare.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 2. Hjälpte sonhustrun och sonen med att ta ner tapeter. Det finns 'tapetångningsmaniker' vet ju inte vad det heter, men med dessa 'ångmaskiner' går det fort att ta ner gamla tapeter.
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Man kan om man vill även blanda lite pulvertapetklister i vattnet som en tunnare gröt. Smeten rinner inte ser och blöter upp tapeten bättre.Hoppas du förstår hur jag menar:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera