lördag 12 november 2011

Galen kråka?

Under de senaste 2 vintrarna har vi nästan dagligen fått besök av en kråka som beter sig på ett mycket underligt sätt. Jag antar att det är samma individ eftersom beteendet är detsamma. Den här kråkan - om det är en hon eller han vet jag inte men den kan inte vara riktigt vid sina sinnen tycker jag:) I alla fall lär den ju ha fått bestående hjärnskador efter att i 2 vintrars tid flugit mot vårt köksfönster nästan varje dag. Den ser nog sin spegelbild tänker ni och tycker lite synd om kråkan men.... Det sägs att kråkan är en av de intelligentaste fåglarna, då tycker man ju att den borde begripa att den gör fel - i alla fall borde den få ont. Den kan nämligen flyga in i rutan 8-10 ggr efter varandra! Den gör en lov ut i trädgården efter första "attacken" och vänder sedan och flyger med full fart in i rutan igen:)) Mitt köksfönster är INTE speciellt fint efter att från ca november månad till mars, april blivit attackerat av en galen kråka som vispar med våta o skitiga vingar på rutan;( Vad gör man?? Till och med katterna är så vana vid den nu att de inte längre bryr sig om att hoppa upp i fönstret och kolla vad det är som låter:) Är faktiskt orolig för att rutan ska gå sönder.

7 kommentarer:

 1. Men jisses vilken galenpanna.. men jag tror han vill komma in i stugvärmen o få en fika!! Måste ju vara det han fattar nog inte varför katter får vara inne o inte han.. så är det *smile*. Måste ju vara jobbigt förresten att ha den flaxande så där o donka in i rutan titt som tätt.. o rädd att rutan till slut ska brista skulle jag vara. Hmm.. vet ett sätt o få bukt med problemet men det skriver jag inte här för då får jag nog djurrättsaktivisterna på mig..
  Kram och ha en bra helg.. Monica

  SvaraRadera
 2. Troligen ser den en inkräktare på sitt revir och attakerar, med en förlust varje gång :-) Hade den inte hjärnskador innan så har den det nog nu :-)

  Har du prövat med att sätta upp en siluett på en falk i rutan?

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Vad skall man säga//Britt

  SvaraRadera
 4. Måtte den inte ta i mer och mer och endera dagen kraschar fönterrutan för er.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Jisses.... knepig fågel! Men christers förslag var bra! När vi åker på motorvägen från stugan och hem, finns det utmed vägen plexiglasväggar för att hindra att fåglar flyger mot bilarna (måsar?) och på väggarna sitter det svarta bilder av rovfågel! Kanske för att förhindra att någon tokfågel flyger mot väggen.... :)
  Kram ♥

  SvaraRadera
 6. Jo, jag har ju funderat på sådana där bilder av falkar men hur roligt är det att ha rovfågelsiluetter på sitt köksfönster på en skala? Satsar på att kråkdjäveln (ursäkta ordvalet)slår ihjäl sig till slut:)

  SvaraRadera
 7. Nej...vad hemskt! De är nog inte så intelligenta i så fall...Fula djur ...
  Ha det bra!/Karla.

  SvaraRadera