söndag 15 augusti 2010

En FANTASTISK dag!!

I går blev det inget skrivet på bloggen för redan 8.30 åkte vi för att hämta en trädgårdsvän för vidare färd mot Halland och HIH-träff;) (Hemerocallis-Iris-Hosta) Vi träffades hemma hos Eva och Lars-Erik Pohjantähti i Tvååker. Vi var 10 st allt som allt:) Här har vi precis kommit och Eva berättar lite om deras trädgård och då vi alla var på ett strålande humör ( det brukar ju vi trädgårdsnördar vara) blev det mycket prat o skratt:)


Vi vandrade runt i en fantastiskt lummig och fin trädgård. Denna Hibiscus var enorm och sagolikt vacker.
En mysig liten hörna att sitta ner i och vila, kolla in citronträden i krukorna i bakkant:)
En stor härlig damm och massa växter var man än vände sig. Mycket smakfullt och vackert allting. Efter att ha fikat fortsatte vi att titta i trädgården.
De hade flera fina små sittplatser. När vi vandrat runt och kände att vi ville diskutera lite om höstens evenemang satte vi oss allihop i deras underbara uterum och det bullades upp med bröd , pålägg, grönt och diverse andra läckerheter:) Efter att alla var mätta och belåtna och diverse diskussioner var klara bestämdes att vi skulle ställa upp alla växter som alla hade med sig:)) Vi ville nämligen även hinna med ett besök på Derome Kryddor och Perenner. Det var nu som vi kom på att de stängde klockan 15.00. Ett snabbt telefonsamtal från Eva till Ing-Britt på Derome och så förlängdes öppettiden för oss:)) Snacka om service:)
Här har vi ställt ut alla plantor som vi hade med oss och sedan utbröt stora bytarfesten:)) Det var jätteroligt att få tag i växter som man inte hade förut. Sedan bar det alltså iväg till Derome med en väldig fart. Efter en mindre felkörning (mer glada skratt) var vi så framme. Fler dagliljor och diverse andra plantor hittade ner i våra korgar. Det var lite trixigt att få in dem men det gick:) Väl hemma hos Lotta igen blev det lite mer plats i bilen då hon klev ur med sina växter men nu gick hon lös i sina rabatter och grävde upp dagliljor och andra växter för brinnande livet som vi fick ( tack snälla Lotta) Nu var bilen knökad igen:)) Men vad gjorde det att hela bilen var full av jord och växter nu skulle vi till dagen HÖJDPUNKT (förlåt alla på HIH-träffen) men detta smäller högst - VI SKULLE TRÄFFA VÅRT FÖRSTA BARNBARN FÖR FÖRSTA GÅNGEN!! Han var det sötaste man någonsin kan tänka sig:) Bilder på honom visar jag nog en annan dag. När vi äntligen var hemma på kvällen var jag helt slut så något bloggande blev det inte i går. I morse och nästan hela dagen har vi haft problem med modemet så NU först kunde jag lägga in lite bilder från igår. Det är också därför som jag inte kommenterat på era bloggar.

7 kommentarer:

 1. Vilken toppen dag du måste ha haft först trädgårdsträff så kul och så barnbarn såå kul. Grattis //Britt

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar dag ni måste ha haft. Derome är jag väldigt sugen på att åka till. Men jag förstår att barnbarnet slog alltihop. =) Grattis!

  SvaraRadera
 3. Härligt Monica. Tack för att du dokumenterade lite, jag kom av mig i värmen. Tur ni kunde skratta åt mina irrfärder på motorvägen. Skall aldrig ta fel på Leif och nån som kör i 85 igen ;)

  SvaraRadera
 4. Ja, vi var ju lika goda kålsupare vi med Anette eftersom vi hängde på dig haha. Stackars Leif fick ta en hel del osnälla tankar innan vi upptäckte att det inte var han:)))

  SvaraRadera
 5. Förstår att ni hade en toppendag,så vackert.Kolla gärna in hos mig, vi har haft en superdag här. Men på ett annat sätt;)

  SvaraRadera
 6. Tack själv Monne! Det var en hellyckad dag och det är klart att vi förstår att lillprinsen var det allra viktigaste på hela dagen:-)

  SvaraRadera
 7. Tack för att du delade med dig lite bilder till en som inte hade möjlighet att delta
  Karin //

  SvaraRadera