måndag 16 augusti 2010

Berusande doft!

För ett par veckor sedan var vi på Nisses Växter i Uddevalla och köpte bland annat några liljor som var på extrapris:) De stod i krukor och var fulla med knopp. Denna Lilium 'Gironde' beskrevs som "Rosa Lilja" men hade vi vetat att den såg ut så här hade vi nog köpt fler:)) Det var synd att den är mer eller mindre doftlös men man kan ju inte få allt:))Den här däremot doftar, den har vi haft några år men den tål att visas ändå.
Dessa köptes däremot på samma gång som den rosa, Lilium 'Nova Zembla' heter den. Där var beskrivningen "Vit Lilja" vilket inte riktigt var sant:)) Men som sagt vad gör det att den inte är rent vit - den doftar dessutom helt underbart och starkt:) Eftersom vi köpte tre st för att få lite mångfald så doftar det helt ljuvligt till och med en bra bit där ifrån.

5 kommentarer:

 1. Men så vackert färg den har!
  De vita tål verkligen att titta på trots att du har haft dem länge. Nya för mig.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Helt underbara liljor! Jag har några sorter, varav en som är riktigt maffig ca 170 cm hög och doftar otroligt. MEN, jag har även flitiga besök av de där små röda, därför är jag inte så förtjust i liljor. Det hjälper inte alltid även om jag utnyttjar barnarbete :))
  Kram Elinore

  SvaraRadera
 3. Härliga blommor,men hos mig har jag haft lite problem med liljebaggarna;(

  SvaraRadera
 4. Fina liljor du visar, den första såg jag ju hos dig och jag håller med om att du borde skaffat fler, kanonsnygg. // Kerstin

  SvaraRadera
 5. Mmmmm, utan liljor kan man inte vara, och de här var verkligen fina. Alla måste ju inte dofta heller, de som gör det brukar ha doft så det räcker för de andra med. =)
  /Helen

  SvaraRadera