torsdag 26 augusti 2010

Från stort till smått!

Vi brukar plantera några zucciniplantor varje år och de ger bra med skörd men dessa har blivit lite för stora;)) Var bara tvungen att ställa min toffel bredvid så ni kan jämföra jag har storlek 38. Vad sjutton ska man göra med dessa monster? Troligen får de gå direkt till komposten.
Ett riktigt färgsprakande konstverk är frökapslarna till Paeonia mlokosewitschii (Svavelpion) Det blir nog till att peta ner några fröer i år igen:))
En annan frökapsel - nypon från Rosa rugosa (Vresros)

5 kommentarer:

 1. Hi, hi, så där ser det ut hos oss också och ja, det blir komposten för våra monster också:) Men det kommer ju så många så det gör inte så mycket om inte alla blir uppätna.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Känns väl synd att slänga dem å komposten. Är de ruttna? Jag brukar göra falsk ostkaka på mina eller sockerkaka. Säg till om du vill ha recepten.Det är supergott.
  Kram Ann-Lie

  SvaraRadera
 3. Men det var det värsta vilka monster! Haha ja du skulle se årets skörd hos oss =D Ja du skulle smälla av... morötterna var typ som ett halvt lillfinger... och maskätna! Ja det är ett hårt och tufft liv i norr ;) Eller så har jag bara inte gröna fingrar!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 4. Men du, det var inga dåliga grejor//Britt

  SvaraRadera
 5. Inga minizuccinis precis.... Hälsn mimi

  SvaraRadera