fredag 27 augusti 2010

Blått o lila!

Nu blommar Lobelia siphilitica (Axlobelia) en perenn som jag sådde för några år sedan. Jag tycker att den är mycket vacker med sina kornblå blommor. Den växer alldeles bredvid Hyssopus officinalis 'Rosea' (Rosa Isop) och det blir en skön färgmix men det blå och rosa:)
Nu är också tiden när höstljungen Calluna vulgaris börjar att blomma denna namnsort 'Silver Knight' är ljuvlig med sina daggrå "blad" och svagt lavendelblå blommor. I morgon bär det av till Skåne och bloggträff hos Helen (Gröna Funderingar) och det ska bli jätteroligt:) Sonen är här och passar katterna, skönt att ha barn som ställer upp:))

8 kommentarer:

 1. Höstljungen ser fin ut!
  Ha det så bra nere i Skåneland. För vår del blir det besök hos en av sönerna, han som alltid är på Tjörn på sommaren, någon gång i helgen.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också den blå axlobelian! Jag sådde också mina och har den nu lite överallt i trädgården.
  Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 3. Den bloggträffen hade varit jättekul att vara med på! Avundsjuk. Men jag ska försöka hinna med att börja sätta plantor i vår nya grusplantering istället. Ha det så kul och hälsa alla som jag känner!

  SvaraRadera
 4. Jättefina blommor båda två. Visst är det roligt när en frösådd blir så lyckad som din Lobelia. Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 5. Det är tur att jag är här ofta, för nu såg jag att min kommentar inte finns. Jag kände det på mig igår när jag var här och läste, nåt hände med datorn... Ja ja Jag ville väl inget världsavgörande, jag skrev bara att jag tycker mycket om ljung och så fort det blir lite mer höstigt vill jag fylla alla mina krukor med ljung i olika färger!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Axlkobelan vill jag ha märker jag :-) Borde passa bra vid dammen kan jag tänka. Hur vill den ha det?

  Ha det gott!
  Christer.

  Tänkte ta mig ned till brodern någon lördag framöver och kan ju då passa på att ta omvägen om er så jag kan få hem den lilla sticklingen jag beställde av dig. Hör av mig ett tag innan och ser så att ni är hemma.

  SvaraRadera
 7. Vad kul med bloggträff hoppas att det blir kul//Britt

  SvaraRadera
 8. vilken fin ljung...den skulle passa i min "skogsrabatt"...undrar om axlobelia funkar här uppe??
  ha det gott Berit

  SvaraRadera