söndag 1 augusti 2010

Efter regn kom sol;))

Efter en nästan sömnlös natt av oro inför morgondagen (idag) då regnet fullständigt vräkte ner hela natten och att det till och med började att regna in i sovrummet vid 05.00 rakt ner i min säng så att jag hade en stor hink i fotändan av sängen, oro för att det i år var fler anmälda försäljare än någonsin - 16 stycken var vi:)) oro för att det inte skulle komma en människa i ösregn. Oro för att försäljarna skulle bli besvikna, oro för att trädgården skulle se förfärlig ut i regnet. Efter att ha insett att jag faktiskt inte kan rå över vädret och det hade slutat att regna gick jag ut vid 09.00 och började att brygga kaffe och fylla på termosar tills sonen kom och tog över. Försäljare började droppa in efter hand och platserna på gården fylldes snabbt. Vid 10.00 började himlen att klarna och vid 11.00 när växtmarknaden började strålade solen över oss:)) Snacka om att ha tur!!!!
Inne i "stallet" hade vi loppis som mamma, pappa och dottern tog hand om.
Det var en massa människor som tittade, luktade och klämde lite på växterna:) De flesta som jag såg hade påsar med växter med sig när de gick:))
Det blev många bilar på åkern som för dagen fick vara parkering. Detta evenemang har blivit lite av en folkfest;) här träffas grannar och bekanta som tar en fika i kaffeståndet och de sitter lite överallt i trädgården och på gården:) Är såå trött med jättelycklig att ännu en marknad avlöpte så bra:) Tack till alla goa försäljare som är så underbart rara och till alla besökare som förgyller min dag så till den milda grad att jag "lever" på det här ett helt år:) Tack också till de mina som alltid ställer upp och jobbar så att dagen går att genomföra genom att sälja lotter, sälja kaffe, ta hand om loppisen och sist men inte minst ta hand om parkeringen. PUSS PÅ ER!!

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag ni haft!
  Grattis till det perfekta vädret.
  Linda

  SvaraRadera
 2. Tänk att allting löser sig till det bästa ändå, oavsett om man oroar sig före eller ej. Ni ser ut att ha haft en riktig kanondag! =)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig växtmarknad! Skönt att det blev fint väder!
  Ha det bra och vila dig nu! / Irene

  SvaraRadera
 4. Verkar vara en trevlig tillställning.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Det var jättetrevligt, fastän jag blev helt slut. Ser fram emot nästa år :)

  Kram från din dotter :)

  SvaraRadera
 6. Tack för igår. Det är en av sommarens höjdpunkter.
  Kul att plantera och göra fint när man kommer hem, med växter och inspiration.
  Britt-Marie på Hultet

  SvaraRadera
 7. Roligt att träffa dig igen. Jag hade 20 växter med mig hem så nu blir det plantera av. Ulrika köpte inte riktigt lika många. Det fanns ju massa att välja emellan och det kunde blivit måånga fler, men jag var ju tvungen att hejda mig lite. 2 dagliljor, 2 irisar och 3 hostor blev det och en massa annat. Vilken fin trädgård ni har! Det blir nog en tradition att besöka din marknad. /Marie B i Gbg

  SvaraRadera
 8. Tack för en rolig dag. Lika välordnad som alltid. Tacka även dottern för böckerna jag hittade på loppisen. Har läst och läst under de långa bilresorna.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera