onsdag 11 augusti 2010

Tur i oturen!

Snacka om att ha växtkraft och att trivas på sin plats:)) Denna Clematis purpurea Plena Elegans växer så det fullständigt knakar. Rosen som jag tänkte att den skulle få växa i och kunna harmonisera i färger med har inte en suck att kunna växa i kapp:) Tur i oturen för det hade ju sett fasligt tomt ut på den spaljen annars;)


Denna Solros har vi inte själva planterat eller sått, det har troligen fåglarna gjort;)) Den är minst 1.80 hög och ena stammen är 20 cm runt om - rejäla saker:))
En av mina Phlox paniculata som inte rådjuren käkade upp:) En ljusblå namnlös sort som doftar gudomligt;) Fick den för många år sedan av Brita som jag berättade om i går, roligt att kunna ge tillbaka en bit av "hennes" planta då hennes hade gått ut (dött)

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig klematis! Tala om växtkraft! Underbar flox, har själv några sorter i planteringskön, men inga i rabatterna.
  Ha det bra!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Underbar flox! Vilken ljuvlig färg. Klematisen är ju otrolig. Jag har så mager jord så klematisarna inte riktigt vill bli så jättestora här. Måste komma ihåg att gödsla mera nästa år! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Ett litet tips om man inte vill ha rådjur som äter upp blommorna, det fick jag just idag av min mamma när hon klippte mitt hår, det är att man hänger upp en liten nätpåse med människohår där man inte vill ha några rådjur så håller den borta dem. vet inte om detta stämmer, men jag provar detta just nu faktiskt :) /susanne

  SvaraRadera
 4. Det är så bra att ge bort lite plantor, för då kan man få lite tillbaka om dom går bort för en.
  Ha det gott
  Carina

  SvaraRadera
 5. Gillar verkligen din clematis och färgen på floxen den skulle passa brevid min ros som går i samma ton.
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Hittade din blogg ikväll och gör ett besök bland dina inlägg. Solrosor kan man hitta lite överallt i trädgården, men de lyser så fint.
  Kram Anne-Lie
  (välkommen att besöka mig)

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Det var väl tur att du åtminstone fick behålla en Phlox, härliga blommor som jag njuter av så här års. Att dina klematisar är fina såg jag redan när vi var och besökte er. Ha en bra dag. // Kerstin

  SvaraRadera
 9. Växtkraften du berättar om får mig att minnas alla högar med hästgödsel jag sett när vi kört förbi ;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera