söndag 22 augusti 2010

En dag på Botan och datorstrul!

Först vill jag tacka för alla goa gratulationer å vår bröllopsdag i torsdags:)
Våra datorer har krånglat så jag har varken haft ork eller lust att försöka göra några inlägg eller kommentarer på andras bloggar. Det är rena lyckoträffen om uppkopplingen fungerar såpass länge att det går att skriva. Igår var vi på Botan (Botaniska Trädgården i Gbg) Det var Rhododendronföreningen västsvenska kretsens medlemmar som sålde sina egna plantor. Synd att det inte annonserades mer så att allmänheten hittade dit. Jag var ju "bara" där som sällskap till Micke Zvorc och Göran så jag kunde ju strosa omkring lite i parken och fotografera:))
Denna Acer griseum (Kopparlönn) är helt fantastiskt vacker, undrar hur länge det dröjer innan vår blir så fin:)
Lite plantor blev det också, jag kom precis när vagnarna ställdes fram så jag var snabb till att roffa åt mig en vit rosenflockel:) Ja om det är en rosenflockel vet jag inte eftersom det stod Eupatorium maculatum 'Album' på namnlappen och mig veterligen är det latinska namnet på rosenflockel E. purpureum men skit samma den är i alla fall vit:)) Lite annat köpte jag också en daglilja, solhatt, elfenbenslilja, bergingefära och en rölleka:)
Den här knölbegonia hybriden heter 'Pin-Up Rose' och har blommor som är minst 10 cm i diameter, vacker så det gör ont:))

5 kommentarer:

 1. vilken otur med datorn men vilken tur att du kom just då vagnarna rullades ut:)
  Ha det gott Berit

  SvaraRadera
 2. Grattis i efterskott, vi firade dagen efter.
  Den vita flockeln är fin. Påminner mig om att jag har saknat den, får gå ut och kolla i rabatten?
  Och vilken daglilja blev det??? Nyfiken :)

  SvaraRadera
 3. Anette: Grattis i efterskott till er också:)) Dagliljan heter 'Final Touch'

  SvaraRadera
 4. Vad trevligt du verkar ha haft det på Botan, underbar kopparlönn. Sedan får vi väl hoppas att du haft din beskärda del av datorstrul nu för ett tag.

  Kram från Kerstin

  SvaraRadera
 5. Vad bra att du var där när vagnaran kom. Verkar att säljas mycket plantor//Britt

  SvaraRadera