onsdag 18 augusti 2010

När är trädgården som vackrast?

Det är en fråga som jag tycker är svår att svara på. Var tid har ju sin skönhet och att välja mellan vårens skira grönska och blåsippor eller maj - juni med pioner och nävor, det går inte:)) Just nu är det ju dagliljor, Rudbäckia, Echinacea, Calluna och Hydrangea ja, alla dessa sensommar och höstblommande växter. Denna Praktrudbeckia (Rudbeckia fulgida var. sulivantii 'Goldsturm' älskar jag för dess solgula blommor som står stadigt i en stor rugge och gör mig glad bara jag tittar på dem:))

Fläckflockeln (Eupatorium maculatum) är en annan höstblommande perenn som jag inte skulle vilja vara utan. Denna är minst 2 meter hög och är lite högre än sin "syster" E. purpureum (Rosenflockel) som hos oss är ca 1.70.
Flocklar (heter det så?) är riktiga fjärilsmagneter:) Här lyckades jag ta ett foto på en Amiralfjäril (tror jag) som sitter på en blomma som ännu inte slagit ut.
Här börjar en blomma att slå ut och det får mig oundvikligen att tänka på en gammal orakad gubbe. Klicka på bilden så syns det bättre:)

7 kommentarer:

 1. Även växter behöver stå stadigt med båda benen i jorden ;-). Visst är det en härlig tid nu också - det är det ju nästan alltid.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Håller med, det är vackert nu! Så här års är det verkligen kul med dagliljor, de senblommande:)

  SvaraRadera
 3. Alla tider har sin charm - men så här års känns färgerna mer sprakande och växterna större och maffigare än tidigare på året. Och det gillar jag! =)
  /Helen

  SvaraRadera
 4. Jag har inga rudbeckior. Efter att ha sett din gula måste jag nog införskaffa några. De är vekligen fina så här års. Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera