torsdag 19 augusti 2010

Fuchsia - en riktig långblommare!

Det finns inte många växter som blommar från maj till november förutom Fuchsia:)) Har man som jag möjlighet att "dra igång" dem tidigt kan man njuta av en så lång blomtid. Har de stått ute hela sommaren klarar de dessutom en frostnatt, men sedan är det dags att ta in dem. Att ha fuchsior i rabatterna är ett säkert kort för lång och överdådig blomning. Nu är de dessutom vackrare än någonsin eftersom de gillar fukt och skugga om de står i krukor. Står de på friland är de många som klarar full sol:) Detta är en av många favoriter (vem har sagt att man bara får ha en) 'Celia Smedley' heter denna mycket vackra dam.


'Rose Fantasia' heter denna
'Checkerboard' är en väldigt populär fuchsia och visst är den snygg med sina smala skira blommor i mängd:) De plantor som jag har visat nu och några till är mina "moderplantor" som jag tar sticklingar av varje år. I år tog jag närmare 200 sticklingar.

7 kommentarer:

 1. Du har fina exemplar, kan förstå att många gillar dom.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Visst är fuchsia vackra. När allt annat i trädgården känns överblommat är fuchsiorna fortfarande fräscha och fina.

  Hur sköter du dina fuchsia och hur övervintrar du dem?

  SvaraRadera
 3. Petra: Jag klipper ner dem till där de börjar bli förvedade, tar bort allt bladverk och blommor samt allt som hamnat på jorden i krukan sedan står de i ett relativt mörkt rum med ca + 4-13 grader.

  SvaraRadera
 4. De är verkligen jättefina! Men vilket jobb du har med dem....

  SvaraRadera
 5. Fuchsior är verkligen underbara. Tack för tipset hur jag ska övervintra dem. Ska testa detta i vinter. Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 6. Visst är de fina. Har några som blommar här också. Någon kommer nog från dig.
  Agapanthusen blommar just nu men det beror nog på att den fick vänta länge i våras innan den kunde börja växa. Satte ut krukorna redan i mars och då var det riktigt kallt.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Tänk jag har inte riktigt fastnat för fuchsia än. MEN dem du visar är ju faktiskt jätte fina, särskilt den sistnämnda.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera