torsdag 18 oktober 2012

Urtrist väder!

 Idag har det verkligen varit ett trist väder grått, ruggigt och regnigt:( Har det inte regnat mycket så har det regnat lite men regnat har det gjort. Då är det lätt att drömma sig bort till en tid "bara" 161 dagar bort;)) Då, i våras den 28 mars är dessa foton tagna. Hepatica nobilis (Blåsippa) denna helt underbara lilla blomma som tillsammans med vitsipporna är våren "personifierad" - eller man kanske ska säga växifierad när det gäller växter:)
 Paeonia lactiflora 'Starlight' hade kommit upp så här mycket:)
Andra blommor som förknippas med den allra första vårblomningen är de här:) Kommer ihåg känslan när jag tog bilden för jag låg på mage i gruset och det var inte så bekvämt men solen värmde mitt ansikte och det doftade av jorden och en humla var rusig av nektar och krockade hela tiden mot min kind;))

7 kommentarer:

 1. Är i malagatrakten hos min syster och kan retas med fantastiskt väder, bad i Medelhavet och promenader i blommande dalar. Kan inte logga in pa min blogg utan kommenterar "anonymt". Ha det gott och dröm om maj - det kommer jag att göra när vi kommer hem till rusket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter helt underbart Laila:) Är inte alls avis;)) Ha det fortsatt underbart/Monne

   Radera
 2. Åååå vad jag längtar!
  Det kanske inte regnade så mycket på dagen idag (tack och lov) men när ja gåkte hem gick det i 80 på motorvägen för det regnade så mycket så man såg ingenting! Nä, inte r det kul det härvästkustvädret!

  SvaraRadera
 3. "Ynka" 161 dagar?! Hurraa! Idag är det bara 160...
  Trist å trist. Jag var i sta'n och shoppade lite: Milt, mulet men under dagen regnfritt. Jag njöööt av vädret tack vara det milda och blåsfria.../Anja

  SvaraRadera
 4. Those are some of my favourites of earl spring. I adore the beautiful blue of Hepatica nobilis. My patch finally started spreading this year, and I got many more of the Hepatica flowers last spring. The Scilla nd Crocus are symbols of early spring, too, and so appreciated.

  I will have to start the countdown, but I have to add on 8 hours. :)

  SvaraRadera
 5. Hejsan vännen! tittar in och säger hej!
  Kram på dig.

  SvaraRadera