torsdag 11 oktober 2012

Som en pyts med guldfärg!

 Visade en bild på den här "lilla" Rosenflockeln för ett tag sedan, då hade den blivit 150 cm hög istället för de 80 cm som det stod på lappen att 'Baby Joe' skulle bli. Nu har den växt lite till och även blommat över mer eller mindre. Gillar egentligen när flocklarna står i knopp, då är de som vackrast och inte som här/nu när de ser ut som en noppig sliten gammal kofta på en "baglady" men å andra sidan börjar hela trädgården att se lite bedagad ut så den smälter ju in:)
I går var det en strålande vacker dag och lika vackert har det varit i dag:) Här har solens sista strålar fångat in några träd i sitt guld, som om någon slängt en pyts med guldfärg på dem:) En liten stund senare hade den gått ner i väster över Valla hed:)

4 kommentarer:

 1. Ja nu tappar allt sin charm vad det gäller blommor mm. Jag har svårt att hitta diciplinen att göra klart det sista ute. Vill bara vara innen och fixa;) Kura och krypa ner i soffan.
  Brrr, tulpanlökarna kvar sedan får vintern komma. Täcka massa med löv såklart men dom måste ju rasa ner först;)))/Fia.

  SvaraRadera
 2. Här åker 'Baby Joe' på komposten. Inga snygga blommor och når ca 120 cm. Inte alls vad som utlovats. Ja, noppig kofta- aldrig snyggt! Annars tycker jag att min Eupatorium maculatum 'Purple Bush' håller sig snygg genom hela vintern. Småfåglarna uppskattar att gömma sig i den och stjälkarna håller sig upprätta vid måttlig snö. /A-C

  SvaraRadera
 3. It looks like 'Little' Joe Pye didn't know how to stay short and cute.

  Some of my plants are looking like bent over old ladies, since the recent snow is squishing them. It is supposed to melt tomorrow, and be nice on the weekend, so I hope that the taller ones like phlox will regain their upright posture.

  SvaraRadera
 4. vilken vacker färgpyts du har:)
  Ha en underbar helg!!!

  SvaraRadera