lördag 13 oktober 2012

Sinnenas Trädgård

 I dag har jag varit i Marstrand för att hälsa på min moster och vi skulle även passa på att besöka "Höstmarknaden" i församlingsgården, det var arbetsgruppen i 'Sinnenas Trädgård' som anordnade sopplunch, kaffe med hembakat;) Man kunde köpa en massa fina saker som blommor, fröer, kransar, gratulationskort, hemvävda dukar, saft och sylt och hembakade kakor med mera:) Det var mycket folk så det var tur att vi "hängde på låset" när de öppnade klockan 12 så att vi kunde få sittplats att äta soppan som var jättegod:)
Här är en av de jättevackra rabatter som 'Sinnenas Trädgård' skapat. Den är på utsidan, mot gatan till och jag måste säga att den är mycket smakfullt gjord och passar så bra till detta gamla hus som förr var prästbostad.
 Här står jag vid ingången till trädgården som för övrigt "bara" är påbörjad enligt Mona Erneborn som visade mig runt:) Här syns min moster i trappan och till vänster skall det bli en rabatt med Bohuslänska växter så småningom och som skall heta 'Inbjudan till Bohuslän' - vilken underbart namn på en rabatt:) Visst är det ett underbart vackert gammalt hus?
 Rabatten vid ingångssidan.
 Högst upp finns denna grusplatå, som är under uppbyggnad. Här ska bli pergola, vattenfall, stenparti m.m så småningom.
 Med planket runt om blir det väldigt mysigt men framför allt ett bra mikroklimat:)
Här är bilden tagen från andra hållet.
Det var verkligen trevligt att få se vad fint de har gjort och jag måste nog komma tillbaka till våren/sommaren för att se hur det ser ut då:)

3 kommentarer:

  1. Aha, då vet jag vem jag skall berömma för de fina planteringarna, vi mellanlandar ju ofta på Marstrand och promenerar runt och jag har kikat på planteringarna och tänkt att de är så fina, roligt att få veta mer om dem :)

    SvaraRadera
  2. så mysigt hus och trädgården med, ett sånt hus man kan önska i sina drömmar,,jag har ju en man som inte vill ha trähus tyvärr för dem är så vackra..tack för titten ,,njuter!
    Ha en go söndagskväll kram Monica

    SvaraRadera