fredag 5 oktober 2012

Överlycklig!

 Idag har vi fått upp nästan alla fuchsiakrukor till "garaget/stallet". Göran släpar, lyfter och drar alla dessa tunga krukor. Har slängt alla årets sticklingar på komposten och det blir ev. en och annan "moderplanta" som får gå den vägen också. Vill inte att Göran ska slita så här varje vår och höst:( så nu vill jag bara bli av med så många som möjligt. De blir tillräckligt många ändå att förvara i vinter. Här har jag börjat att klippa ner alla de som jag ska spara:)
Upptäckte en sak i dag som gjorde mig alldeles överlycklig:) Min Crinum macowanii har fått en stor knopp för första gången:) Köpte denna, då pyttelilla planta av Lasse Kedenius från Olofström. Det var på Riksmötet i Blekinge 2010 och nu efter att den växt till sig rejält och fått små "bebisar" runt omkring sig ska den alltså blomma:) Hoppas att jag lyckas att få den att överleva den här vintern också.

6 kommentarer:

 1. Hejsan Monne!
  Vet du att det finns ett lättare sätt att förflytta stora växter till vinterförvaring? Lyft plantan från krukan i en svart sopsäck så blir den betydligt lättare att hantera.
  Jag förstår din glädje över den där knoppen!/Anja

  SvaraRadera
 2. Tack för påminnelsen. I helgen ska jag ta hand om mina fuchsior och se till att de hamnar i garaget. Fast de är inte så många så det går ganska snabbt men oavsett så ska det göras. Fast helgen inleds med resa till Lund imorgon, dottern ska tävla.

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 3. Hej
  Ja det är mycket slit och släp just nu.
  Har städat lilla växthuset idag.
  Akta era ryggar!
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 4. Jag skjuter upp det lite.... Har ingen lust idag.
  Lyssnar på radion, kokar äpplemos och har dörren öppen,solen skiner in:)

  SvaraRadera
 5. You won't have to go to a gym to work out after moving all of those pots. Does your garage stay warm enough to overwinter the fuchsia? Here it is too cold to overwinter them in an unheated garage. I ended up removing mine from the pots, rather than bringing them into the house.

  SvaraRadera
 6. Northern Shade: Yes it's warm enough:) If it's realy cold we can start the radiators./Monne

  SvaraRadera