fredag 19 oktober 2012

Mot Norrköping!

 Kan ju inte med bästa vilja i världen påstå att det varit bättre väder idag. Men det är ju inte mycket att göra åt:) Nu har många träd och buskar redan tappat alla sin löv men ännu är det några som fortfarande glöder av färg. Det är bl.a den stora orange/gula busken/trädet bakom fönsterbågen - Acer tataricum ssp. ginnala (Ginnalalönn), en lövfällande Rhododendron (Azalea) framför fönsterbågen och sist men inte minst Liquidambar orientalis (Ambraträd/Ambralönn) som med sina fantastiska färger tillsammans med de gula hostabladen mot en grön gräsmatta gör även de gråaste och regnigaste dagar njutningsfulla:)


Här har de blad som redan fallit ner blandats till en ljuvlig färgmix och kantar bäcken/diken som delar av vår trädgård och där virvlar vattnet fram i strida strömmar denna regniga höst - ja, det har nästan virvlat fram mer eller mindre sedan juli månad med några undantag:) Några fina dagar i sommar och höst har vi ju dock haft men det är lätt att bara komma ihåg regnet. I morgon bär det av till Norrköping och OM, det ska bli trevligt att träffa alla trädgårdsvänner igen:) Katterna tar barnen hand om, skönt att ha någon man litar på som tar hand om älsklingarna:)

4 kommentarer:

 1. Bäcken med löven är ju helt underbar.. Ha det riktig mysigt på träffen. Ninnekram

  SvaraRadera
 2. ha så underbart på om och hälsa alla!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 3. The photo of the leaves in the water is really very lovely. All those pretty leaves on the rocks along the edges and in the water make a lovely autumn scene.

  SvaraRadera
 4. Mm jag gillar dessa underbara höstfärger, det är de som gör höstens rusk väder uthärdbart, ha en go tur till Norrköping kram monica

  SvaraRadera