fredag 16 mars 2012

Hoppas jag kan klara den här!

Den här vita påskkaktusen (Rhipsalidopsis) köpte jag häromdagen. Tycker att de är så vackra med sina stjärnformade blommor;) Har en orange innan men till skillnad från mina novemberkaktusar har den inte en enda knopp:( konstigt kan tyckas då påskkaktusen borde sätta knopp nu för att kunna blomma till påsk om tre veckor:). Men antagligen har den inte fått sin köldperiod för att sätta knopp. Får se vad som händer när jag sätter ut alla i maj-juni någon gång:) Nu har jag i alla fall två av dessa så jag hoppas att jag ska ha lika stor tur med dem som med novemberkaktusarna som blommar som galningar just nu:))
I början av januari var vi på Plantagen för att köpa något- vad det nu var, då fick jag se en hel vagn med sådana här Saint Paulor för 10:- /st ;) Har aldrig lyckats att ta hand om dessa fina blommor mer än några veckor, så jag tänkte att 10 kronor är ju inga pengar att förlora:) men den här blommar otroligt mycket just nu:)) Inte ens det minsta lilla blad har ruttnat och fallit bort ännu:) Kanske finns det hopp om att jag ska klara av den här.

7 kommentarer:

 1. Vackra blommor på kaktusen. Det där med köldperiod kan ibland ordna sig inne. Jag har kaktusarna i sovrumsfönstret, och det händer ganska ofta att det är öppet på nätterna. Det är inte alltid så bra att göra så, en gång lyckades jag frysa ned dom. Det blev många roliga kommentarer dagen efter från övriga familjen. Det är heller inte helt bortglömt än.:-(
  Saint Paulior är inte alltid så lätta. Jag hade flera ett tag men så överlevde dom inte sommaren, tror att det blev för varmt för dom. De enda som överlevde var de jag dragit upp själv. Så jag önskar dig lycka till för den är väldigt söt.
  Trevlig helg!!!!

  SvaraRadera
 2. Hejsan Monne!

  Påskkaktusen ser jättefin ut. Själv har jag ett par - vet inte om de är november - eller påskkaktusar - har haft dem rätt länge nu, men det som förvånar mig är att de blommar om och om hela tiden - efter en riktigt kännbar torrperiod = snustorrt i krukan i en månad -typ! Sedan när jag börjar se anlag till knoppar börjar jag vattna lite. Båda är 'Icasorter';)))!
  Din söta St. Paulia är bedårande! /Anja

  SvaraRadera
 3. Söt den var saint paulan. Ja, jag har död på det mesta inomhus, men novemberkaktusar klarar jag faktiskt :-)

  SvaraRadera
 4. Trevliga växter både Saint Paulan och den vita kaktusen.
  Tycker också att det är svårt med Saint Paula.
  Hoppas att du lyckas länge med den där fina!

  Kram/Märit

  SvaraRadera
 5. Kommenterar förra inlägget om irisen. Jag tycker det var kanon att få ett "riktigt" namn på den. Jag köpte den för kanske 5 år sen på en STA marknad då bara uppmärkt som Iris dvarf !? Tyckte det var ett väldigt mysko namn, så ditt är nog det rätta.
  Jag tror att dina bebisplantor blir likadana som mamman, för det har mina blivit. I. ruthenica är väl förmodligen en ren art och hybridiserar nog inte så lätt med andra.
  Tänk vad man kan få reda på mycket via bloggar ;)
  / Elinore

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Elinore visst är det bra med bloggar;) Jag tror att det är en ren art och det var ju trevligt och hoppingivande att bebisarna blir lik mamman;) Hoppas att lille Manfred är bra nu eller i alla fall bättre.

   Radera
 6. Dom är ju för söta de små St Paula. Min mormor hade alltid hela köksfönstret fullt. Hon vattnade bara på fatet. Men jag har aldrig lyckats med dom. Tror jag har för varmt. Kram/fia.

  SvaraRadera