fredag 23 mars 2012

Strålande marsdagar!

I två dagar nu har vädret varit absolut underbart:) Vi har varit ute hela dagarna och bara varit inne och ätit, eller lagat mat ska jag kanske säga för ätit har vi också gjort ute:)) Nu har vi snart "vårat" i alla rabatter men det är ju mycket annat som ska göras men att ha kommit så här långt så här tidigt på säsongen är fantastiskt:) I dessa rabatter är det alltså "klart":) Nu får man bara gå och småplocka efterhand. Tänk att om några månader kan man inte se jorden här, bara växter:)Så här såg det ut för en vecka sedan innan allt var nerklippt och bortrensat:)
I detta strålande väder har nu våra blåsippor slagit ut:)) De måtte trivas ypperligt just här för de har frösått sig rejält på några år och de får de gärna göra, skulle inte alls vara fel att ha en blå matta av blåsippor till slut:)till slut
Även den vita tibasten (Daphne mezereum f.alba) blommar och lockar till sig massor av fjärilar men naturligtvis var det bara en kvar när jag skulle fota;) Det gick lite bättre idag med fotograferingen vilket är kul:)
Som ni märkte så bloggade jag inte alls i går för jag var totalt slut när jag kommer in på kvällen. Nu kan vi ju ta det lite mer i normal takt när man fått bort allt gammalt och inte behöver vara rädd för att bryta av eller mosa det nya som kommer:)

9 kommentarer:

 1. Så härligt att känna att man är klar med rabatterna! Det blev riktigt prydligt och fint!

  Här jobbar jag på det...

  Trevlig helg!
  Märit

  SvaraRadera
 2. Här har varit härligt, njutit gott. Rensat inget, för det får ännu ligga en tid. Väldigt svårt låta bli.
  Tror morgondagen innehåller spaning efter tibast och hasselblom. Äntligen ledig!
  Ha en skön helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Jag längtar efter att vårrensa. Det dröjer ett tag till i trakerna kring Umeå, men det är på väg.

  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel vad kul att du hittade hit:) Kan tänka mig att det är lite mer "vinter" hos er fortfarande men den som väntar på något gott..........:)

   Radera
 4. Visst är det härligt att man kan få gjort så mycket så tidigt iår :-) Det känns liksom som om man blir mindre stressad framöver. Fast jag är inte helt färdig med mina rabatter än.

  SvaraRadera
 5. Åh, vad ni ligger före! Blåsipper redan! Här kämpar man med allt som är fastfruset fortfarande! ha en härlig helg i trädgården! :) Mia

  SvaraRadera
 6. Hejsan Monne!
  Visst är det ljuvliga tider nu! Mina rabatter är i princip orörda ännu - det finns så 'sjukt' myket att göra överallt!
  Eftersom du redan är klar så kan la du komma hit å rensa rabatter åt mig - typ;)))?!/Anja

  SvaraRadera