fredag 9 mars 2012

Vattnar och nyper;)

Nu har tack o lov nästan all snö töat bort och för tillfället regnar det, så snart är den nog helt borta :) 5 grader varmt är det också så nu kommer nog våren snart i alla fall:) Tills vidare har vi ju vårt älskade stall att gå omkring och njuta i:) Ja, det är ju lite pyssel också som gäller där - omskolning, vattning och nypande av fuchsiasticklingar. Nyper man inte dessa så blir de ju bara en "pinne" rakt upp, kan ju vara bra om man vill stamma upp någon planta men annars är det en syssla som är mycket viktig för att få till täta och väl förgrenade plantor. Nu börjar det att bli trångt. Snart får vi tända mer lampor i garaget och flytta över en del plantor dit annars kan jag inte skola om fler till större krukor eftersom jag inte får plats, snacka om problem:))

19 kommentarer:

 1. Vilket fint källarrum du har! Hoppas du får plats med en vilstol i nåt hörn för där borde man ju egentligen sitta och njuta av alla blommor när man är klar med vattningen och nypandet. :-)
  Det verkar väldigt lyxigt med riktiga växtlampor som ger tillräckligt med ljus för att lysa upp hela rummet. Själv har jag bara lysrör i en hylla så du kan tänka dig vilken platsbrist som råder. ;-) Då verkar det superlyxigt att kunna fylla ett helt rum med små plantor. :-)
  Ha en trevlig helg i ditt växtrum. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kerstin, mitt växtrum har jag i vårt gamla stall så det är inte i källaren:) Sittplats och kaffekokare finns i alla fall så vi är mycket därute och myser och njuter både jag och älsklingen:)

   Radera
 2. Vilket härligt ställe! Får man fråga vilken sorts belysning ni använder? Skulle behöva en sån lampa som kan belysa ett helt rum!

  Ha det bra/Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. I just detta rummet har vi högnatriumlampor men i Rhododendronrummet har vi LED-lampor. Högnat. lampor avger ju mycket värme och det behövs när man driver plantorna de drar dock rejält med ström:( LED-lamporna är väldigt energisnåla och avger ingen värme och är väldigt bra till typ övervintrande växter och rhododendronsticklingar och sådder som man inte driver på samma sätt.

   Radera
 3. Grattis till dina fina plantor! Vilken lycka att ha så fin plats till dem! :-)

  Kram!
  Märit

  SvaraRadera
 4. Jag blir alltid gröna av avund när folk visar sådana bra plantuppdragningsutrymmen. När jag blir stor skall jag ha något sådant med, jag har funderat på friggeboden...
  Ha en go helg!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt det ser ut. Skulle också velat ha ett sånt ställe.
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 6. Men Monne då! Så liiiite du har att nypa och vattna;))))! Hur får du tiden att gå;))))?/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Anja det är ett elände men man får försöka att hitta på allt möjligt:)))

   Radera
 7. Undra om du är tankeläsare..... köpte två Fuschiasticklingar och såg idag att det var "en pinne" och undrade om jag inte skulle nypa dem.... :) och det skall jag göra i morgon! det susar förbi en tanke om att det går att stoppa "nypet" i jord och att de kan gro till en ny fuschia? Stämmer det?
  Gott att ha ett stall att gå till, jag längtar till mitt växthus, i morgon så! Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du nyper precis ovanför ett bladpar och försiktigt drar bort bladen och sedan sätter den i såjord så har du en stickling:) Rotanlagen sitter där bladen suttit. Lycka till!

   Radera
 8. Man skulle ha ett sådant stall :-) Kanske tur att jag inte har det förresten, jag skulle bara ha allt för mycket att ta hand om då. Komer att ha nog med sådder längre fram istället :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 9. Vilka mängder med sticklingar! Hur får du plats med allt när det blir dags för utplantering? Du är i alla fall inte sysslolös:)
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 10. Hej, det ser helt fantastiskt ut i ert 'stall', måste jag säga! Måste röja ut mitt uterum så alla frösådder och omskolningar får plats snart! Hoppas ni får en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 11. Vilka angenäma problem :) Kram!

  SvaraRadera
 12. Oj oj vilket rum! Rena paradiset.
  Duktiga du.
  Verkligen kul att se.
  ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 13. découvrez ceci ici Prada Dolabuy regardez ce que j'ai trouvé Gucci Dolabuy En savoir plus sur l'auteur répliques de sacs de haute qualité

  SvaraRadera