torsdag 15 mars 2012

Blev så glad!

Den här lilla söta irisen har jag köpt på en växtmarknad men jag kommer inte riktigt ihåg från vem, Iris ruthenica (Ungersk Iris) är namnet. I sensomras såg jag att den var fullmatad med frö och jag samlade ihop det mesta;) Lite senare på hösten sådde jag fröna i några krukor som jag ställde ute på en bänk vid stallet, för en månad sedan ungefär tog jag in krukorna och började driva dem med undervärme, nu har de flesta grott och jag har skolat om dem i egna krukor ca 30 plantor har det blivit:)) Blev väldigt glad för jag gillar verkligen den här lilla sötnosen och jag skulle gärna ha den på fler ställen i trädgården. Den på bilden har jag i stenpartiet men jag skulle vilja testa den på andra platser också. Den är inte mer än 15-20 cm hög och har en riktigt fin lavendelblå färg:) Hoppas att bebisarna blir som sin mamma:)

6 kommentarer:

 1. Den lilla irisen ser fin ut. Ett par knoppar till finns så du har blomning ett tag till. Visst känner man sig rik efter en sådan groning och omskolning.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Åå så fin, vilken lycka att ha nya på tillväxt:)
  Ha en alldeles underbar torsdag!!

  SvaraRadera
 3. Lycka! _Riktigt fin färg har den också.
  När jag blir stor ska jag bli bättre på att fröså egn perenner.

  Kram, Sandra

  SvaraRadera
 4. Den var läcker! Kan man hoppas på att några plantor kommer o finnas till försäljning? I så fall vill jag tinga en 8-)
  Idag har det var mulet o blåsigt i Västerplana o mina lår har fått en välbehövlig vilodag... Går som en väldigt gammal tant 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 5. Men så trevligt med den fina irisen! Va´kul att du frösått den och fått nya plantor. Du är då duktig!

  SvaraRadera
 6. Att lyckas med en växt man sett framåt är en stor glädje, För tjugo år sedan sådde jag primulor. De blommar och glädjer mig ännu. Iris är en vacker växt. jag önskar dig en härlig helg! Zinnia

  SvaraRadera