fredag 30 mars 2012

Nästan hjärtstillestånd:)

Det här fotot blev jag riktigt nöjd med, undrar bara vad bilisterna som körde förbi på stora vägen tänkte när de såg mig liggandes på sidan, raklång på grusgången för att få till bilden:)) Men vad gör man inte för konsten haha.
Om det var kallt i vinden i går så är det ännu kallare i dag:( Solen skiner dock så man ska ju inte klaga:)
När jag låg där i gruset och fotade höll mitt hjärta på att stanna av glädje:) Min dubbla Hellerborus niger som jag köpte för många år sedan och som jag aldrig sett blomma för att rådjuren äter upp knopparna BLOMMADE!! Vilken lycka:) de hade ätit av alla knopparna i år också men de hade tydligen missat en:)) Skulle ju kunna sätta över ett nät eller något på vintern så att knopparna får vara ifred men det glömmer jag alltid. Nu har jag i alla fall varit ute och sprutat ett medel som inte rådjuren gillar för i går hade jag en STOR vacker tuva av ungersk blåsippa och idag var det bara 3 blommor kvar;(

10 kommentarer:

 1. Det är bra trist att man inte kan få ha sina växter i fred för dessa rådjur.Här får man sätta nät över allt om man vill se vårblommorna.MVH

  SvaraRadera
 2. Underbar bild! Och julrosen var vacker. Det är väl fördelen med att mina julrosor blommar så sent, jag har bara rådjur här på vintern så då klipper dom bara ner dom fula helleborusbladen och sedan kommer blommorna nu.
  Du kan få hyra en hund av mig några dagar ;-) Eller så får du träna dina katter :-D

  SvaraRadera
 3. Oj, förstår precis (både att krypa för att få till en bild och ilskan på rådjuren) - den julrosen var verkligen riktigt speciellt vacker! Ha en fin helg! :) Mia

  SvaraRadera
 4. Usch, de där odjuren! Minns med fasa hur det var här innan vi satte upp vårt stängsel! Till och med potatisblast käkade de upp!
  Hoppas att medlet avskräcker dem från att tugga på dina vackra vårblommor!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 5. Väldigt vacker bild på julrosen!

  Instämmer med alla här att det är för sorgligt att rådjuren gör sådan skada i trädgårdarna!

  Trevlig helg!
  Märit

  SvaraRadera
 6. Fy och usch för djur som äter upp vackra blommor.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 7. Hejsan Monne!

  I Botaniska har de nät över alla lökväxter. Julrosorna
  i klippträdgården var dock oskyddade. Gör en vin 'hätta' av hönsnät redan nu - som ett pynt i rabatten!
  Visst är det roligt när kameran gör som man vill? Fina bilder du har tagit!/Anja

  SvaraRadera
 8. Underbar julros! De är svåra att få bra bilder på tycker jag men du har lyckats riktigt bra. Ja, det finns nog en och annan som ser en när man ligger i konstiga ställningar och tar kort. : ) ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 9. Väldigt vacker Julros!

  Här lämnar rådjuren och hjortarna det mesta i fred, utom just min enkla vita julros :-) Den borde ju vara så bitter att de inte skulle gilla den tycker man, men jodå. Fast i år fick jag en blomma i alla fall :-)

  Ha det gott!
  Christer

  SvaraRadera
 10. Wow vilken skönhet. Rackarns Rådjur att de äter upp allt annars. Här peppar,peppar, har jag fått ha växterna ifred för dom. Däremot tog ju Grävlingarna mina potatis förra året;( Kram/Fia.

  SvaraRadera