måndag 19 mars 2012

Orkidégrotta på Tjörn;)

I fredags den 16 mars öppnade Tjörns Trädgårdar portarna till Palmhuset efter vinteruppehållet:) Vi var naturligtvis där Göran o jag;) vi var nyfikna på hur vår kompis Mikael Andersson "fått till det" på andra våningen i Palmhuset:) Mikael som vann "årets idéträdgård" på Nordiska Trädgårdar i Älvsjö 2010 med sitt "orkidéberg". Nu har han alltså satt upp det på andra våningen i sitt stora växthus:) Här står han och blickar ner på oss när vi kom:)
Här är ingången till grottan sett nerifrån växthuset.
Ett vattenfall finns det och en massa olika orkidéer hänger på olika ställen på utsidan av berget. Det ska dit ännu mer växter och orkidéer senare sa Mikael.
Så här ser det ut om man går upp för trapporna och går runt till andra kortsidan av växthuset där berget är uppsatt, här ser ni föresten grottans utgång eller ingång för man kan ju gå åt vilket håll man vill:)
Vid ingången på andra sidan står det en sådan här ljuvlig orkidé.
Vandor blommade och spred sin väldoft:)
Här har jag fotat inifrån grottan.
En verkligt kul idé med denna grotta som jag aldrig sett i något annat växthus förut:) Ska bli intressant att se om några år när det vuxit upp lite runt omkring:)

5 kommentarer:

 1. Jag måste nog göra mig en anledning att åka till Tjörn, inte minst för att jag aldrig har varit till Tjörns trädgårdar...

  SvaraRadera
 2. Har tyvärr aldrig varit där men en vacker dag skall det bli men vilken år det vet jag inte ännu.
  Tack för att du visar.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Tack för titten och dina fina foton från Palmhuset!
  Det skulle vara roligt att se i verklighete också!

  /Märit

  SvaraRadera
 4. Tror att jag måste besöka Tjörns Trädgård någon gång, men när? Det är så mycket man vill se!!! Tack för dina bilder därifrån.
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 5. Fin blogg Monica. Jättefina och inspirerande foton. Skall börja med vårarbetet i min trädgård i morgon, och hoppas vädret håller i sig.
  Ha en härlig helg

  SvaraRadera