torsdag 29 mars 2012

Blåsippor och lite blåsippor:)

Den här underbara blomsterkorgen fick jag av min storasyster idag:)) Jag fyller år på lördag men då jobbar hon så det blev uppvaktning i dag i stället:) Ska se var jag ska kunna ställa den så att jag ser den bra ute. Efter kaffe och lite tjôt bestämde vi oss för att ta en promenad till Sundsby säteri och se på blåsipporna:) Sagt och gjort, kameran runt halsen så bar det av:)

Solen strålade fast det blåste kallt i vinden. Här gick vi ner genom säteriets trädgård, vi gick in bakvägen i dag. När vi kom fram till huset gick vi till höger och kom på så sätt upp till själva parken. Det första vi såg, eller rättare sagt det första vi nästan trampade på var denna...........
.............Bufo bufo (padda) av storleken att döma var det en hona. Efter att ha fotograferat henne i alla möjliga vinklar fortsatte vi bort till dammen och den vackra promenadvägen utefter den.
Här var det mer paddor, ja det var så mycket paddor att man fick passa på var man satte fötterna:) Att paddor "sjunger" visste jag inte men det gör de:) kanske bara nu under parningstiden men det var faktiskt lite likt sångsvanar fast lite mer dämpat ljud:) När man såg på den här krabaten som simmade så ser det så lustigt ut för människan simmar på exakt samma sätt:))
Här är det älskog på gång:) Överallt höll de på, den lilla hanen kämpande med att hålla fast sig på honans rygg. Vi promenerade vidare, storasyster och lillasyster utefter sjön och snart såg vi de första.............
............ blåsipporna. Att se dem i det vilda i denna otroliga mängd var som en visuell orgasm:) Här inne i bok och ekskogen är det nu innan löven sprungit ut rätt så ljust men om några månader är det sagolikt att gå här. Nästan trollskt.
Vackra platser att sitta och fika på eller bara vara finns det också, här är det Stigfjorden som kommer in som en smal kil (tror jag). Just här kallas den Mjölkeviken.
Mossbeklädda trädstammar är vackert.
Vi gick och gick:)
Visst blir man lycklig och glad av en sådan här syn:)
Naturens egna konstverk.
Blått, blått överallt blått fast ibland hittade vi sippor som var ljust lila;)
Så underbara, det är det många som tycker för det är otroligt många människor som promenerar på dessa leder och stigar runt omkring Sundsby Säteri. Man får vara tacksam att kommunen har lagt ner så mycket arbete och pengar för invånarna på Tjörn.
När vi kom tillbaka till dammen höll paddorna fortfarande på med sin serenad och sin älskog:)) Detta blev ett långt inlägg men det är svårt att välja vilka foton man ska ta med för det är så vackert i dessa omgivningar:) I morgon blir det nog inte lika långt:)

9 kommentarer:

 1. Ni har så härlig miljö där borta. Har åkt förbi Sundsby, känner igen det. Längtar till blåsippspromenaderna. I helgen ska komma snö, så att kika på de små blå får vänta.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jasså... du fyller också på slutet av mars!
  Grattis i förväg! Hoppas du får allt vad du önskar dig på lördag....för det ska jag få på...fredag!
  Häftig GRODDIS och underbara bilder ! Tack!

  Hälsningar,Karla.

  SvaraRadera
 3. Grattis i förskott.
  Fina bilder du tagit.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Åå så himla vackert , både med paddor,blåsippor och dessa knotiga stammar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Så vacker promenad ni varit på, förstår om ni njöt (:D Vacker present också och grattis i förskott!
  Tack för att vi fick följa med på tur.

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig promenad! Kul att du nämner visuell orgasm, jag brukar prata om trädgårdsorgasm men vågar inte göra det så publikt! Saknar våra paddor som vi hade förr om åren men de senaste åren har vi varken paddor eller grodor. /evab

  SvaraRadera
 7. Vad härligt ni hade.
  Jag var nere i Kåreviken och där var det också en massa fina blåsippor. Man blir glad.
  Men slapp dock Bufo Bufo´sarna.

  SvaraRadera
 8. Grattis i förskott, Monne!

  Det var en verkligt fin promenad och även återgivandet av den!

  Ha det gott - speciellt på födelsedagen! :-)
  Märit

  SvaraRadera
 9. Grattis i förskott! Så du är också en vädur.. :)
  Och jag blir RIKTIGT avis nu, blåsippor finns inte vilda så mycket här uppe i norr, har faktist aldrig sett några..vitsippor är också en bristvara men de finns åtminstone. Men nu påminde du mig igen om att jag borde skaffa en egen liten blåsippelund..

  Ha det fint och ha en underbar födelsedag sen!
  Kramar från ett snöigt jakobstad

  SvaraRadera