onsdag 21 mars 2012

Fotokurs!

Nu kommer jag att testa en hel mängd olika inställningar på kameran eftersom vi (Göran o jag) började en fotokurs i går:)) Jag vill så gärna lära mig att ställa in kameran rätt och ta bra bilder utan att "köra" på auto:)) Men det är en massa att lära sig så jag hade lite svårt att sova i natt då tankarna kretsade kring ISO-tal, slutartid, bländarvärde och exponeringskompensation:) Så i dag har jag ställt in knappar på kameran och fotat ställt in och fotat och bilderna blev värre och värre:( men sedan kom jag på det (tror jag) och nu blir de i alla fall inte överexponerade:)) Hoppas att min hjärna kan ta emot och framförallt lagra den här informationen så att jag kommer ihåg nästa gång jag skall fota hur det var man gjorde:)) Här är i alla fall lite krokus.
Några påskliljor i kruka.
Sen måste jag passa på att tala om att min Iris ruthenica INTE ÄR DET!!! Har fått hjälp av en vän som är urduktig på irisar och hon säger att det är en Iris setosa och tittar man på nätet så ser man ju att det inte är ungersk iris. Hon sa också att den ofta säljs som I ruthenica så har ni en sådan kolla in bilder på nätet om de stämmer med er planta. Lite trist att sälja den vidare under fel namn. Så nu vet ni att det är en I. setosa som jag har och som är så söt:))

9 kommentarer:

 1. Bra utdelning på dina nya kunskaper får jag säga!Irisen är ju underbart fin-tänk så många vackra blå blommor som dyker upp på våren!
  Och sidenpionen.......JA TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok Cecilia ska jag tolka det som att jag ska ställa undan en till dig? Det finns bara två kvar:)

   Radera
 2. Har försökt övningsfota lite idag jag också men det ville sig inte. Får göra ett nytt försök i morgon.
  roligt är det i alla fall.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Ja huga vad mycket det är att tänka på när det gäller moderna kameror! Själv är jag halvblind och måste alltid skjuta med autofokus på måfå, först på min stora skräm där jag kan förstora hur mycket som helst ser jag vad jag fotat och kan i bästa fall regidera lite!
  Har ordnat en fotokurs med proffslärare för bloggvänner här i stockholmstrakten och alla är taggade! Det blir i början av maj och vi blir sex trädgårdsbloggare som övernattar här på Fagerdala och får en förhoppningsvis givande helg.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Bra Monne, då ändrar jag namn igen ;)
  Jag googlade och tyckte inte precis jag kände igen denna som en I ruthenica enligt bilderna. Nu kör jag på I setosa i stället :0)
  Kram Elinore

  SvaraRadera
 5. Roligt med fotokurs!!! :)

  Kör på läge M Manuellt hela tiden så behöver du inte bry dig om exponeringskompensationen.
  Allt blir så mycket lättare då!

  //Boije

  SvaraRadera
 6. Det kommer att bli så naturligt efter ettv tag att du inte kommer att fundera på inställningar när du fotograferar :-) Du kommer att bli förvånad efter ett tag när du bara ställer in och tar ett foto :-)

  Trist när det man köper inte är vad man tror det är. Inget ovanligt i handelsträdgårdar numera och kanske inte så ovanligt annars heller tyvärr. Men som du säger, setosan är fin den med :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Vad kul det låter med fotokurs! Skulle behöva gå en också 8-) Funderar just nu på om jag skulle hoppa på en kurs i Photo Shop tillsammans med en fd arbetskompis.... men det känns lite baklänges 8-) Vore ju bättre o lära sig ta bra kort först!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 8. Så himla kul att gå fotokurs, nått jag också skulle vilja göra.jag måste nog försöka mig på krokusar igen, de vill inte komma år två för mig,, blir bara en massa strån.
  Ha en alldeles underbar helg!

  SvaraRadera