måndag 26 mars 2012

Från Antikladan!

Jag berättade ju att vi varit på Antikladan i går och fyndat:) Det här är vad vi kom hem med:) Någon form av vällingklocka tror vi. Det är en tjock läderrem som ni kan se men jag kan inte tänka mig att den hängt om halsen på något djur för remmen är 15 cm bred och klockan ca 20 cm i diameter på det bredaste stället. Det står på franska på den och det är en mycket vacker ton i den och för tillfället har vi hängt upp den i en gren i ginnalalönnen. Det skulle vara spännande att få veta vad den använts till och var:)Det andra fyndet var ett gjutjärnsfönster som vi hängt upp provisoriskt men vi ska nog ha det på samma plats men sätta fast det på ett bättre sätt:)
Detta är också ett gammalt gjutjärnsfönster som jag tycker är underbart och detta skulle jag egentligen vilja ha där vi hängde det andra fönstret men detta är så mycket tyngre så armeringsnätet skulle nog böja sig. Men jag har lite andra idéer så något ska säker bli bra:))

6 kommentarer:

 1. Tre finfina fynd! Jag blev lite avis faktiskt.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Vällingklocka och gjutjärnsfönster - vilka fynd! Visste inte ens att det fanns sådana fönster!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Vilka fina fynd!
  Är remmen så stor att den kunde hänga om en hals, så har den kanske ändå gjort det. Kan vara "Man tager vad man haver.."

  Annars kanske det skulle kunna vara en så kallad skakelklocka, som man hade fäst på hästskaklar i timmerskogen. Den skulle varna andra, när man åkte med fart i nerförsbackar i timmerskogen. Det var inte så lätt att bromsa timmerlasset i nerförsbacken. Den häst och förare, som kanske var på väg uppför, blev varnade av klockan och kunde gå åt sidan.

  Fina järnfönster!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan det kanske vara Märit, för det skulle vara snudd på djurplågeri att låta en ko eller en häst ha den om halsen. De skulle inte ha kunnat gå riktigt. Skakelklocka låter ju som ett vettigt alternativ:)

   Radera
 4. Spännande fynd! Kul med lite annorlunda och ovanliga saker.

  /Annika

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Särskilt fönstrena! Jag måste bli bättre på att gå på loppisar, det finns ju hur många som helst överallt.

  SvaraRadera