tisdag 13 mars 2012

En mycket givande och trevlig dag i Borås!

Den här vackra trädpionen stod välkomnande som ett vackert smycke utanför ingången till Annelundsvillan i Borås där vi (Göran o jag) tillbringade dagen bland en massa trädgårdsfolk:) Anledningen var "Trädgården som växande besöksnäring" som Leader Sjuhärad hade inbjudit till. Roland Haraldsson och Peter Svensson hälsade oss välkommna och berättade hur idén till denna dag blivit till. Därefter berättade Gunnel Carlsson om sin fundering kring vårt ökande trädgårdsintresse, hon fungerade också som en inspirerande moderator under dagen.Här har Gunnel tagit över efter inledningstalet. Det var flera mycket duktiga och trevliga föreläsare som stadsträdgårdsmästaren i Borås Sten Anders Jöne, Peter Svensson Jonsereds Trädgårdar, stadsträdgårdsmästare i Sävsjö Stefan Lagerqvist, Lotta Nibell Keating Västsvenska Turistrådet, Lena Truelsen Marknadsansvarig BoGrönt och Susanna Zachau Trädgårdsföreningen i Gbg. Tog naturligtvis bilder på alla men de blev inte bra så de visar jag inte:)
Här är en något så när bild på Lotta Nibell Keating.
Det var en mycket givande dag med många tankar och idéer som bollades oss emellan. Föredragshållarna var mycket inspirerande och roliga att lyssna på:) Alltid intressant att få ta del av hur "tänket" är när stora anläggningar och parker tar form. Många trevliga kontakter knöts och förhoppningsvis kan vi hjälpa, inspirera och "utnyttja" varandra i framtiden:)
Tack för en trevlig dag!!

2 kommentarer:

 1. Förstår att ni hade en rolig dag :-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt att Leader arrangerar detta! Vi är en grupp på 10 trädgårdar i sörmland som efter att vi arrangerat STAs riksmöte 2008 gick ihop och sökte Leaderbidrag med besöksträdgårdar som tema. Men inte fick vi några pengar eller hjälp och stöd. Vi var väl för tidigt ute. Om du inte sett så finns vi på www.besokstradgardar.se
  (kanske har talat om det tidigare?) /evab

  SvaraRadera