onsdag 28 mars 2012

Älskat "ogräs":)

Nu poppar de upp lite över allt - nunneörten:) rosa, röda, blå/lila och vita. Många vill inte ha dem i sin trädgård för att de tycker att det är ett ogräs men jag älskar dem:)) De frösår sig hejdlöst, man kan hitta dem nästan var som helst som här i kanten av en lite mur:) Det gör mig absolut ingenting att de sprider sig eftersom de helt vissnar ner efter blom, precis som tex. svalörten som jag också älskar:)) I dag har det blåst otroligt mycket så jag har passat på att skola om fuchsior och frösådder. Får passa på när vädret inte är på topp med sådant pyssel:) Tog sedan kameran och gick ett varv i trädgården, du milde vad det växer på bara några dagar nu när vädret har varit så varmt;) Testar också olika inställningar på kameran och förhoppningsvis ska jag väl någon dag lära mig hur den fungerar men det får nötas in ordentligt:))
Erythronium dens-canis Rosea (Rosa Hundtandslilja) har nästan slagit ut:) Visst är bladen vackra!
Så här långt har Paeonia lactiflora 'Starlight' kommit redan. Nästa alla pioner har kommit en bra bit upp nu. Hoppas att det inte blir någon frost nu för då får jag nog springa runt med fiberduk och täcka allt som kommit upp för långt;)

9 kommentarer:

 1. Jag önskar mig ogräs i form av nunneört! Vet faktist inte varför jag inte har några ännu..

  SvaraRadera
 2. Ojdå vad mycket fint som blommar hos dig. Jag ser att du måste också skydda en del. Fy vad tråkigt det är med väderbakslag även om man vet att det kommer. Det är ju inte naturligt att vi har 20 grader i mars!/Anja

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt med. Ett bättre ogräs får man leta efter. Nunneörtens bladverk är nästan lika fint som blommorna.

  SvaraRadera
 4. Det ogräset skulle gärna få vara kvar i mina rabatter! Oj, så långt den rosa hundtandliljan kommit, jag har bara gul och på den har bara bladen kommit upp en liten bit.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 5. hmm..ogräs?? ett mycket vackert ogräs i mina ögon, som önskar mig mer av dom. Här har det hänt en del de sista dagarna och faktiskt så blommar snödroppar här nu, men de flesta rabatterna är under snön än...men snart, snart:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Bladen på det där ogräset visar sig här också. Måtte knopparna stanna där de är och vänta ut en veckas kyla.
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Älskar också nunneört - åtminstone om de inte är gula!
  Fantastiskt att hundtandsliljorna hunnit så långt!

  Ha det gott!/Märit

  SvaraRadera
 8. Oj, måste rusa ut i morgon och titta på mina Pioner, en riktig favvo.

  Nu när alla bokslut är klara så skall jag ta itu med trädgården. Bli lite jordig om fingrarna, och bedåras av allt som börjar grönska.
  Men nu allra först..... sängen.
  Gonatt

  SvaraRadera
 9. Härliga tider men allt som kommer! Gillar dock inte kylan och snön. Sorken har nog tagit mina hundtandsliljor : (

  SvaraRadera